Lidl opent tabaksvrije winkel

De Duitse supermarktketen Lidl opent op 13 februari zijn eerste tabaksvrije filiaal in het Brabantse Sint-Oedenrode. Vorig jaar mei kondigde Lidl al aan om als eerste supermarkt de verkoop van sigaretten te stoppen. In 2022 moet alle tabak uit de Lidl filialen verdwenen zijn.

Elke nieuwe locatie van de supermarkt die opent, wordt tabaksvrij. In mei 2018 liet Lidl al weten de verkoop van tabak af te gaan bouwen en te ontmoedigen. Lidl-woordvoerder Christine Braun zegt geen negatieve geluiden te horen van klanten over het ontbreken van het tabakswaar.

De supermarktketen zit in dertig landen, en Lidl Nederland is de eerste daarvan die tabak in de ban doet. In een eerder bericht van Lef Magazine zei een woordvoerder van Verslavingskunde Nederland: ‘Dit is een zeer belangrijk signaal naar de maatschappij in ons gezamenlijk streven om kinderen en volwassenen te beschermen tegen roken.’ Ook de Alliantie Nederland Rookvrij is blij met het besluit van Lidl. Voorzitter Floris Italianer: ‘Dit is een fantastisch besluit dat wij van harte toejuichen. Andere supermarkten moeten dit voorbeeld volgen.’

11/02/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...