Het grootste gedeelte van de Tweede Kamer wil graag een maximum aantal tabakszaken per gemeente. Op deze manier hopen ze de tabaksconsumptie terug te dringen.

Met het aankomende verbod op tabak in supermarkten maken politieke partijen zich druk over een toename in tabaksspeciaalzaken. Tot nu toe staan het CDA, D66 en CU achter het voorstel. Anne Kuik van het CDA is bang dat het probleem daardoor verschuift in plaats van oplost. Vandaar dat een aantal partijen zich hard maakt voor een maximum aantal tabakszaken per wijk. De gemeentes zouden zelf mogen bepalen wat het maximum is.

Waarom niet
Staatsecretaris Maarten van Ooijen is het niet met de plannen eens. Het plan zou te ingewikkeld zijn om in te voeren. Verder denkt hij dat de landelijke maatregelen die momenteel genomen worden voldoende zijn om tabaksconsumptie tegen te gaan. Kuik protesteert. De campagnes zouden namelijk niet bij de groepen komen die dat het hardst nodig hebben. De sociaaleconomisch lage klassen zouden volgens haar niet getriggerd worden door de campagne.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...