Een grote Amerikaanse studie heeft uitgewezen dat een overgroot deel van de overmatige drinkers geen alcoholist is. Negen van de tien personen die excessief drinkt, is niet afhankelijk van alcohol.

De Centers for Disease Control and Prevention verzamelde in drie jaar tijd gegevens van meer dan 138.000 Amerikanen. Daaruit bleek dat slechts tien procent van de bovenmatige drinkers voldeed aan de klinische definitie van alcoholisme. Het is een van de eerste meerjarige onderzoeken naar alcoholisme onder overmatige drinkers. De resultaten maken korte metten met de stelling dat mateloze drinkers ook alcoholisten zijn.
Men definieerde bovenmatige drinkers als bingedrinkers waarbij mannen vijf of meer en vrouwen vier of meer drankjes in korte tijd verbruikten.  De onderzoekers benadrukten dat ook excessief drinken - zonder dat men alcoholist is - zeer schadelijk is voor de gezondheid en in de Verenigde Staten verantwoordelijk is voor meer dan 88.000 doden per jaar.

 

Reageer reacties (1)

Hans Rijneveld(01. oktober 2015)

Hoop niet dat veel herstellenden zich nu achter de oren gaan krabben, was/ben ik nu wel of geen verslaafde alcoholist. Ik  heb gelukkig zelf geen jeuk. 

LEES MEER...