Marokkaans 'stinkwijf' opent wijnbar

‘Stinkwijf. Ik hoop dat je tent gaat afbranden inclusief jou er in.’ Dat is slechts een van de honderden – zo niet duizenden – negatieve reacties die de 40-jarige Elou Akhiat kreeg over het openen van een wijnbar in Rotterdam.
Een ander zegt dat ze goed op weg is naar de hel en weer een ander noemde haar ‘Kehba’; hoer om precies te zijn. Het openen van de bar druist regelrecht tegen de Islamitische cultuur in. Alcohol is verboden en dus stuit de zakenvrouw met haar opening op veel onbegrip.
‘Maar het voelt goed’, zegt Akhiat zelf. ‘Ik ben een wereldburger en wil doen wat ik wil. Zelfstandig en onafhankelijk zijn.’

Ze werd geboren in Marokko maar verhuisde na twee maanden al naar Nederland. Haar vader is Imam. Zelf botst Akhiat met de Marokkaanse cultuur. Tot vier jaar geleden droeg ze een hoofddoek, maar na een worsteling van zes jaar heeft ze daar afstand van gedaan.

Middelengebruik is in de Islam verboden. Imam Abdel Salhi vertelt daarover: ‘Allah heeft ons geschapen met een verstand, waarmee wij verheven zijn boven alle andere schepselen. Door het gebruik van geestverruimende middelen is ons verstand tijdelijk uitgeschakeld. Onze geest is even ‘weg’ en we hebben geen controle meer over ons lichaam en ons handelen. Daarom is het verboden.’

In de komende uitgave van Lef kun je meer lezen over hoe verschillende religies omgaan met middelenmisbruik en verslaving.

Reageer reacties (1)

OSAMA bin Laden Bin Awad(15. februari 2014)

Allah heeft degene die khamr drinkt beloofd, dat Hij hem de modder van khibaal zal doen drinken.” De mensen vroegen, “O Boodschapper van Allah, wat is de modder van khibaal?” Hij zei, “Het zweet van de mensen van de Hel, of het sap van de mens van de Hel.” [Overgeleverd door Muslim, 3/1587] Ibn ‘Abbaas verhaalde dat de Profeet (saws) heeft gezegd: “Een ieder die sterft en de gewoonte heeft khamr te drinken, hij zal Allah ontmoeten als iemand die afgodsbeelden aanbidt.” [Overgeleverd door al-Tabaraani, 12/45; zie ook Saheeh al-Jaami’, 6525] De Profeet (saws) heeft gezegd: “Elke sterke drank is khamr en elke sterke drank is haraam.” [Overgeleverd door Muslim, 3/1587)] De Profeet (saws) uitte tenslotte een waarschuwing tot degenen die khamr drinken: “Een ieder die khamr drinkt en bedwelmd raakt, zijn gebeden zullen veertig dagen niet worden aanvaard, en als hij sterft zal hij de Hel ingaan, en als hij berouw toont, zal Allah zijn berouw aanvaarden. Als hij weer drinkt en weer dronken raakt dan zullen zijn gebeden veertig dagen niet worden aanvaard, en als hij sterft, zal hij de Hel ingaan, en als hij berouw toont, zal Allah zijn berouw aanvaarden. Als hij weer drinkt en weer dronken raakt, dan zullen zijn gebeden veertig dagen niet worden aanvaard, en als hij sterft, zal hij de Hel ingaan, en als hij berouw toont, zal Allah zijn berouw aanvaarden. Als hij de vierde keer drinkt, belooft Allah hem dat Hij hem van de modder van khibaal zal doen drinken op de Dag der Opstanding. De mensen vroegen, “O Boodschapper van Allah, wat is de modder van khibaal.” Hij zei, “Het sap van de mensen van de Hel.” [Overgeleverd door Ibn Majah, no.3377; zie ook Saheeh al-Jaami’, 6313] Anas ibnoe Maalik (moge Allah tevreden zijn met hem) heeft tevens gezegd: “De Profeet (vrede zij met hem) heeft tien (soorten) mensen vervloekt met betrekking tot alcohol:1-DEGENE DIE (DRUIVEN)VOOR EEN ANDER PERST EN 2-DEGENE DIE ZE ZELF VOOR ZICHZELF PERST,3-DEGENE DIE HET DRINKT,4-DEGENE DIE HET DRAAGT EN 5-DEGENE VOOR WIE HET WORDT GEDRAGEN, 6-DEGENE DIE HET SCHENKT,7-DEGENE DIE HET VERKOOPT,8-DEGENE DIE VAN DE VERDIENSTEN VAN ALCOHOL EET,9-DEGENE DIE HET KOOPT,10-EN DEGENE VOOR WIE HET WORDT VERKOCHT.
ZE BEGRIJPT OPHEF NIET ZIJ IS TOTAAL VERDWAALD VAN HAAR WERELD ,DAT ZE TUSSEN WIJN STAAT IS ZELFS TE ABSURD LAAT STAAN SCHENKEN,VERKOPEN,.ZE BESTEMPELD BIJ PAUW EN WITTEMAN DE MOSLIMS ACHTERSTALLIG ,IS ZE NU GEÏNTEGREERD ,ZE WAS NIKS NADA EN NU IS ZE MOORDENAAR VAN HAAR MEDEMENS ,ZE ROEIT HAAR MEDEMENS UIT MET ALCOHOL IS DAT WAT ZE WILDE?DAT HAAR PAPA ZIEK IS GEWORDEN VAN BERICHTEN MEDIA GELOOF IK NIET EERDER VAN HAAR ZE SCHUIFT DE SCHULD BIJ MEDIA EN ANDERE MENSEN.ZE MOET MAAR GAUW STOPPEN MET DAT ONZIN ALCOHOL ZWIJNBAR,HET ZAL ONDERHAND NAAT SJAITAAN VARKENSMEST STINKEN.ZE ZAL ZELFS I HAAR DROMEN NACHTMERRIES VAN KRIJGEN ALCOHOL =SJAITAAN,BIJ HAAR IS DE GEEST UIT FLES ONOMKEERBAAR!WAT VINDT HAAR BROERLIEF EN PAAP ERVAN ,ZE ZULLEN WEL TROTS ZIJN ONS DOCHTER ZUS IS ALCOHOL MENSEN AAN HET VERNIETEIGEN,ZE WAS SJAITAAN ONDER SLUIER ZE KREEG BENAUWD EN NU IS ZE VERLOST,MAAR IN HAAR GRAF GAAT ZE PAS ECHT BENAUWD KRIJGEN IN HET DONKER DAN DONKER!ALLAH AKBAR,ZE IS DE MOSLIMS AAN HET KLEINEREN ER ZIJN MILJOENEN MOSLIMS DIE IN HETZELFDE SITUATIE ALS HAAR ZIJN GEWEEST WAAROM GAAT ZIJ DE ISLAM EN EIGEN AFKOMST BELACHELIJK MAKEN VERDIENT HET?NEE ,ZIJ IS TRIESTE WIJF ,ZE NOEMT MOSLIMS IN NEDERLAND ACHTERLOPERS .ZIJ IS MET HAAR ALCOHOL NIETS EN ZELF ACHTERBLIJVER EN RESPECT VERDIENT ZE NIET ZOWEL ZIJ ALS ABOUTALEB,EN WIJNPROTESTEERDERS DIE HAAR STAARTJE ZIJN!”LOOPT ZIJ MET HAAR VARKENSNEST NU MOSLIMS VOOR BELACHELIJK DAT WIJF .JIJ MAAKT ISLAM,MOSLIMS BELACHELIJK JE HEBT JE AFGEZET TEGEN JE EIGEN CULTUUR,DANWEL GELOOF,EN NU IS IN JOU SJAITAANSOGEN MOSLIMS ACHTERLOPERS,IN DE GRAF KIYAMAAH ZAL JE VOORLOPEN TOT HEL!lLiefst bomdarderen als vol is dat ZWIJNENNEST,UVADOLCE!AFVALLIGEN ALS ELOU VARKEN MET HAAR UVADOLCE VARKENSNEST,ZE IS GETROUWD MET OPPERSJAITAAN IN HUWELIJKSBOOT GESTAPT ZE ZAL GEEN WINST OPLEVEREN DAN VERLIES WIE ALLAH DE RUG TOEKEERD,GA ALVAST JE FAILLISEMENT MAAR AANTEKENEN! WAT BETREFT CHAFIK BENHMIDOUCH JOOD OF WEL AFVALLIGE WAT GAT JOU AAN OM WIJNPROTEST TE VOEREN,DAT TENT GAAT EEN KEER AAN HOPELIJK ZAL HET OP DE DAG DAT WIJNPROTEST ER KOMT OF EEN ANDER DAG,ALLAH ZAL HET VARKENSNETS UVADOLCE VERNIETEIGEN.ALLAH AKBAR!

LEES MEER...