Maximaal twee bier per barbezoek

Maximaal twee bier per festivalbezoeker per keer aan de bar. Daarvoor pleit Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP.

Bezoekers zouden tijdens festivals niet meer dan twee drankjes per keer mogen halen, om overmatig alcoholgebruik onder jongeren tegen te gaan. Of om de kans dat een jongere alcohol drinkt te verkleinen.

Daarnaast vindt STAP dat de minimumleeftijd op besloten festivals achttien jaar moet zijn en dat op open evenement polsbandjes uitgedeeld moeten worden aan 18-plussers. Ook zouden er minder tappunten moeten zijn en moet de minimumleeftijd goed gecommuniceerd worden.

‘Een barman mag geen alcohol schenken als duidelijke is dat het wordt doorgegeven aan een 18-minner’, aldus een woordvoerder van STAP. ‘Nu is het voor een barman niet te doen om te weten voor wie hij alcohol schenkt. Door het maximumaantal van twee heeft hij sneller in de gaten als er grote hoeveelheden worden doorgegeven.’

Het advies komt na zorgen van Hubert Bruls. De Nijmeegse burgemeester sprak zijn zorgen uit over het grote aantal dronken jongeren tijdens de Vierdaagsefeesten.

Datum: 03/08/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...