Meer lachgasgebruikers in het ziekenhuis

Er belanden meer patiënten in het ziekenhuis met verlammingsverschijnselen of klachten als prikkelingen en tintelingen na het gebruik van lachgas dan een paar maanden geleden. Dit jaar hebben zich in Enschede, Den Bosch en de regio Amsterdam tot nu toe al zeker 28 patiënten gemeld.

Dit blijkt uit een rondgang van Hart van Nederland. Volgens neurologen en revalidatieartsen waren er vorig jaar rond deze tijd nauwelijks patiënten met ernstige klachten door lachgas. In het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam waren in 2018 vier patiënten, in Den Bosch geen.

Het gaat om mensen van tussen de 18 en 30 jaar, die honderden ballonnen per dag nemen. Mensen die zulke hoeveelheden lachgas nemen, kunnen last krijgen van tintelingen in de armen en benen. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verlamd raken in hun benen en in een rolstoel terechtkomen.

Door het gebruik van lachgas kan een vitamine B12-tekort optreden. Hierdoor kan schade aan de zenuwen en het ruggenmerg ontstaan. Verder is er over de gevolgen op lange termijn nog weinig bekend.

04-09-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...