De Rotterdamse politie start in samenwerking met Youz (een organisatie die specialistische zorg biedt voor jeugd en gezin) een actie om ‘gelegenheidsgebruikers’ bewust te maken van de gevolgen van drugsgebruik. Deze actie is onderdeel van het Stedelijk Drugsbeleid van de gemeente Rotterdam.

Het beleid richt zich op het tegengaan van georganiseerde criminaliteit en probeert de kwetsbare groepen in de stad te beschermen. Onderzoek toonde aan dat in de havenstad dagelijks veertig duizend lijntjes cocaïne worden gesnoven, tweeduizend xtc-pillen worden geslikt en 67 duizend joints worden gerookt. Daarmee staat Rotterdam in de top vijf van steden waar de meeste drugs worden gebruikt.

Bewustwording
In de campagne laten ze ex-dealers aan het woord. Zij vertellen over de duistere kanten die gepaard gaan met drugsgebruik. Hiermee probeert de gemeente duidelijk te maken dat drugsgebruik verbonden is aan ernstige criminaliteit. ‘Het kopen van illegale drugs heeft serieuze negatieve maatschappelijke gevolgen waar gebruikers niet altijd bij stilstaan. Het is belangrijk dat iedereen - vooral de gebruikers - zich daar goed bewust van wordt’, zegt wethouder Vincent Karremans.

Vrijdag en zaterdag zijn medewerkers van Youz aanwezig op het Stadhuisplein om met mensen in gesprek te gaan over het drugsgebruik.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...