Mijn nuchtere baby

Om zwangere vrouwen te helpen negen maanden lang geen alcohol te drinken, is het digitale hulpmiddel Mijn nuchtere baby in het leven geroepen.

Een op de 20 vrouwen drinkt wel eens alcohol tijdens hun zwangerschap en dat is heel schadelijk voor de ongeboren baby. Niet alleen de zwangere vrouw kan zich inschrijven voor deze dienst, ook haar partner en andere naasten kunnen dat doen. Zij vormen dan samen een team om zo de zwangere extra te ondersteunen.

Dagboek en forum
De ondersteuning van Mijn nuchtere baby bestaat uit hulp in de vorm van nieuwsbrieven. Deze zijn volledig gericht op de zwangere vrouw en haar zwangerschap. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een forum, kunnen zij gebruik maken van een dagboek en kunnen ze met een eigen team een forum opzetten. Ook wanneer de vrouw geen eigen team heeft, kan ze steun vinden bij andere zwangere vrouwen.

Verloskundigen
Mijn nuchtere baby is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en IkPas, de organisator van Dry January. Verloskundigen maken tijdens hun spreekuren zwangere vrouwen en hun partners attent op de website.

Inschrijven kan via www.mijnnuchterebaby.nl

Reageer reacties (0)
LEES MEER...