Mindful de coronacrisis door

Zo, daar worden we even op onze plaats gezet door de coronacrisis, hè? Thuis werken, geen live meetings, geen hugs, geen leuke dingen doen met meerdere fellows, de kinderen thuis les geven en zo min mogelijk de straat op gaan. Heftig.

Mindfulnessoefeningen en meditatie kunnen helpen om je wat meer ontspannen de dag door te komen. Maar welke app zijn nou fijn? Nou, bijvoorbeeld deze, op willekeurige volgorde:

* De gratis Mindfulness app van zorgverzekeraar VGZ is eenvoudig, to the point en bevat een enorme lijst aan oefeningen, variërend van 2 minuten tot ruim een half uur. Je hoeft geen klant te zijn van VGZ.

* Ben je een beginner? Dan is Buddhify misschien iets voor jou. Deze app is geschikt voor mensen die willen starten met mindfulness, maar niet weten waar te beginnen. De app is Engelstalig en kost eenmalig € 5,49

* Calm is er om te mediteren en gewoon te relaxen. Rustgevende geluiden, zoals het ruisen van de zee of tjirpende vogeltjes kunnen je helpen om ontspannen in slaap te vallen.

* Weten je kinderen van verveling ook niet meer waar ze het zoeken moeten? Ook voor hen is er een mindfulness app! Smiling mind biedt oefeningen voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Hij is wel in het Engels, maar dat is dan meteen een goede bijles.

* Headspace is misschien wel de bekendste mindfulness app. Deze volgt het gedachtengoed van een Tibetaanse monnik, die ervoor pleit dagelijks 10 minuten te mediteren. Daar is deze applicatie dan ook op ingericht.

* Ook voor beginners: Stop, Breathe en Think is een app die je op elk moment van de dag kunt gebruiken. Check in op de app, laat weten hoe je je op dat moment voelt en de app geeft je korte meditatieoefeningen die bij dat gevoel passen.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...