Oud-tennisster Monica Seles werkt mee aan een campagne om aandacht te vragen voor de eetstoornis binge eating disorder. Ze had zelf tijdens haar actieve profcarrière ook veel last van eetbuien.

Seles, die inmiddels 41 jaar oud is, ontwikkelde naar eigen zeggen de stoornis nadat zij in 1993 in haar schouder werd gestoken door een toeschouwer. Er werden geen vitale delen geraakt en naar verwachting zou Seles vier weken uit de running zijn. Het zou echter 27 maanden duren alvorens ze terugkeerde op het tenniscircuit.

De oud-prof zou in die periode veel last hebben gehad van gewichtsschommelingen door haar eetbuien. Ze vertelde aan People dat ze enorme hoeveelheden koek en chips weg stouwde zonder te kunnen stoppen. ‘Ik vond het moeilijk te bevatten dat ik tijdens wedstrijden heel gedisciplineerd kon zijn, maar buiten de tennisbaan mijzelf niet onder controle had’, zegt Seles. Toen het uit de hand dreigde te lopen, besloot ze professionele hulp te zoeken.

Seles zegt dat ze aan de campagne meewerkt om mensen te laten zien dat een  binge eating disorder een ernstige en gevaarlijke aandoening is. Er zijn wereldwijd meer mensen die aan eetaanvallen lijden dan aan boulimia of anorexia.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...