Najib Amhali bezoekt nog steeds AA-bijeenkomsten

Een keer per maand of een keer in de twee maanden gaat cabaretier Najib Amhali naar een meeting. Dit vindt hij belangrijk, want: ‘Verslaafd blijf je altijd.’

In de laatste aflevering van Linda’s Zomerweek praatte Amhali openhartig over zijn gevecht tegen drank- en drugsverslaving. Hij was verrast dat AA-bijeenkomsten inderdaad op de meetings uit films leken en zei dat hij er nog regelmatig heen gaat.

Tijdens zijn verslaving was de cabaretier depressief en slikte hij antidepressiva. ‘Ik heb ze allemaal gehad, maar ik gebruik het al heel lang niet meer’, zei Amhali. In zijn show Alles Komt Goed beschreef hij zijn depressie als een dikke man die hem overal tegenhield.

Niet alleen zijn, hielp hem door zijn depressie heen. Amhali: ‘Ik moest gewoon aan het werk, ik moet gewoon optreden. Dat alleen zijn is funest.’ Hij benadrukte dat zijn vrouw heel belangrijk voor hem is. ‘Toen het niet goed met me ging zei ze: ‘Ik wacht op je.’ Dat heeft een jaar geduurd. Daar ben ik haar heel dankbaar voor’, vertelt de cabaretier.

De hele aflevering is terug te kijken bij RTL XL.

Datum: 05-09-2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...