Nieuwe app op komst: PsyMate

Er is een nieuwe app op komst: PsyMate. Met deze applicatie kunnen mensen hun psychische problemen in kaart brengen. Het project ‘Zelfregulatie met mobile Health (mHealth) technologie in de Gezondheidszorg’ is een initiatief van de vakgroep Psychiatrie en Psychologie van de Universiteit Maastricht.

Het doel van het project is de zelfredzaamheid van mensen op het gebied van geestelijke gezondheid te verhogen en het zelfstandig functioneren te bevorderen. De provincie  Limburg draagt bij aan de productiekosten van de app met een financiële bijdrage van ruim 92.000 euro.

Prof. Dr. Jim van Os, hoogleraar Psychiatrie aan de Universiteit Maastricht: "Na het downloaden van de app op een telefoon kan iemand meteen aan de slag. PsyMate vraagt op verschillende momenten op de dag hoe het op dat moment gaat. ‘Waar ben je? Met wie? Wat doe je? In hoeverre ervaar je gevoelens van stress, boosheid of verdriet? Heb je honger, slaap, zin in sigaretten?’ Door de vragen in te vullen krijgen mensen grip op hun gevoelens. Wanneer gaat het goed en wanneer juist niet? Daardoor kan iemand zelf eerder bijsturen of aan de bel trekken bij een behandelaar. De rapportages zijn helder en concreet: ‘op maandag heb ik altijd veel last van stress’ of ‘ik voel me beter als ik met anderen samen ben'."

Verwacht wordt dat de app eind 2016 beschikbaar is via http://www.psymate.eu/

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...