Nieuwe detoxfaciliteit Vincere Groep in Margraten

Vincere Groep start op maandag 18 februari met een nieuwe detoxfaciliteit in Margraten. Naast het ontwennen van het middel, richt Vincere Groep zich in de nieuwe faciliteit ook op het voorbereiden van de cliënt op het behandeltraject.

Gavin Tampinongkol, relatiebeheerder bij Vincere Groep: ‘We denken dat het een positief effect zal hebben op de verdere klinische behandeling om een aparte detoxafdeling te starten. Momenteel worden de cliënten in de detox op dezelfde locatie opgenomen waar ook langdurige klinische behandelingen plaatsvinden. Dit ging gepaard met de nodige onrust en instabiliteit, waarbij cliënten die al langer in behandeling waren, geconfronteerd werden met cliënten die onder invloed binnen kwamen.’ Een detox is volgens Tampinongkol ook een goede voorbehandeling voor het verdere behandeltraject. ‘We verwachten dat een voorbehandeling een verschil gaat maken. Cliënten kunnen alvast wennen aan de behandelsetting en krijgen zo ook minder gelegenheid om zich te vervelen. Hopelijk gaat het ook zorgen voor een verlaging van cliënten die terugvallen.’

Bij Vincere Groep zijn veel verschillende behandelingen mogelijk voor verslaving. De organisatie vindt het belangrijk dat, naast behandeling van het middelengebruik, er ook aandacht moet zijn op andere gebieden, zoals: huisvesting, financiën, gezond leven, sociale relaties en het gezin.

Voor meer informatie: www.vincere-ggz.nl of www.vincere-groep.com

 15/02/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...