De chatservice die een paar jaar geleden door verslavingszorginstellingen in Nederland en het Trimbos-instituut in het leven is geroepen, blijkt vooral door mensen uit het noorden te worden gebruikt. Vorig jaar werden er 1217 gesprekken gevoerd op de chatservice. Opvallend is dat de meeste hulpvragers uit Groningen, Friesland en Drenthe komen.

Daarnaast blijken vrouwen vaker contact te zoeken dan mannen. De medewerkers van de chatservice hebben niet direct een verklaring voor de geografische verschillen. Wellicht dat de link naar de chatservice op de sites van de noordelijke verslavingszorginstellingen beter te vinden is. Een verklaring voor het feit dat vrouwen vaker bellen dan mannen, zou kunnen zijn dat vrouwen eerder hulp zoeken.

De chatservice is opgezet voor mensen die uit schaamte geen hulp durven zoeken als ze verslaafd zijn, of wanneer iemand in hun omgeving wel erg veel drinkt of te vaak blowt. De meeste chatters vroegen hulp over hun eigen gebruik. Daarnaast gingen de vragen over partner, familie of kind.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...