Ontoerekeningsvatbaar door verslaving

Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur is door zijn drank- en drugsverslaving verminderd toerekeningsvatbaar. Dat zeggen diverse deskundigen na aanvullend onderzoek over de toestand van Steur.

Hiermee bevestigen de deskundigen de eerdere conclusies over de toestand van de ex-neuroloog. In het hoger beroep stelt zijn advocaat dat hij hersenletsel heeft opgelopen door een ernstig auto-ongeluk in 1990. Hierdoor zou hij patiënten verkeerd diagnosticeren, wat onder meer leidde tot zelfmoord van een patiënte. Deze theorie staat met de bevestiging van de eerdere conclusies op losse schroeven. Voor het ongeluk zou hij ook al 'vreemd' gedrag hebben vertoond. Zo gooide hij eens een asbak naar een patiënt die hem kritisch bevroeg.

Het Openbaar Ministerie eisde vandaag zes jaar cel tegen Steur. Jansen Steur werd in februari 2014 tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het opzettelijk stellen van verkeerde diagnoses met desastreuse gevolgen voor zijn patiënten. De uitspraak in de strafzaak volgt op 18 juni.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...