Opening Nederlands Centrum voor Seksverslaving

Vandaag (15-10-2015) opent het Nederlands Centrum voor Seksverslaving (NCVS) haar deuren in Amsterdam. Het is het eerste ambulante behandelcentrum dat zich volledig richt op het begeleiden van mensen met een seksverslaving, de partner en de relatie tussen beiden.

Het centrum maakt gebruik van een internationaal beproefde behandelmethode op dit gebied, de ‘Hall Recovery Course’. Dit is een pragmatische methode bestaande uit twee groepsbehandelingen: een voor de verslaafde zelf en een voor de partner van de verslaafde. Daarbij is relatietherapie een derde sleutelfactor.

Betrouwbare objectieve informatie over seks- en pornoverslaving is moeilijk te vinden, dus heeft het centrum een Nederlandstalige online kennisbank opgezet. Deze is voor iedereen gratis en anoniem beschikbaar en wordt continu aangevuld met actuele informatie over seksverslaving, artikelen uit binnen en buitenland, gepubliceerde boeken en onderzoeken.

Het Nederlands Centrum voor Seksverslaving vindt het belangrijk dat mensen met een seksverslaving zelf anoniem een eerste stap kunnen zetten naar bewustwording en herstel. Daarom kan iedereen nu gratis en volledig anoniem via de website van het NCVS informatie krijgen, een online zelftest doen en een Zelfhulp programma downloaden.

Meer informatie: www.ncvs.nu    

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...