Rookverbod in Belgische pretparken en dierentuinen

Het rookbeleid in Belgische pretparken wordt strenger. Een sigaret opsteken op plekken waar veel mensen aanwezig zijn, mag voortaan niet meer. Het gaat dan bijvoorbeeld om shows of buitenoptredens.

Dat besloten alle Belgische pretparken en dierentuinen gezamenlijk. Het gaat om plekken waar veel mensen bij elkaar staan, zoals shows van K3, waar 2.000 tot 3.000 bezoekers zijn. Directeur van Plopsaland De Panne, Steve van den Kerkhof: ‘ Als dan iemand rookt, is dat vrij hinderlijk voor andere bezoekers die ook naar de show kijken.’  Het pretpark voert het rookverbod daarom in tijdens alle buitenoptredens op het centrale plein aan de ingang van het park. In Bellewaerde mag je niet meer roken tijdens de stunt- en duikshow.


‘Totaalverbod choquerend’

Op termijn gaan alle parken richting een totaal rookverbod. Echter denken ze dat ze bezoekers te veel choqueren als het verbod nu al in zou gaan. Roken mocht eerder al niet meer op speelpleinen en in wachtrijen. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op Tegen Kanker, betreurt dat: ‘Ze zouden een voorbeeldrol kunnen spelen voor kinderen door roken volledig te verbieden.’ 

26/3/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...