Rusland wil weekendverbod alcoholverkoop

Het is een cliché, de wodka tankende Rus, maar sommige clichés zijn wel degelijk geworteld in de werkelijkheid. Rusland kampt al jaren met een alcoholprobleem. Het Ministerie van Volksgezondheid wil dit verder tegengaan door een alcoholverkoopverbod in de weekenden.

Volgens de Russische krant Izvestia wordt aan een verkoopverbod voor het hele land gewerkt. Dit is de volgende in een reeks maatregelen om het alcoholgebruik van de Russen terug te dringen. Zo mogen winkels tussen 11 uur 's avonds en 8 uur 's morgens geen alcohol verkopen. De maatregelen worden gesteund door president Poetin, die een gezonde levensstijl als speerpunt heeft. De Russische organisatie van alcoholproducenten ziet er geen been in; zij denken dat een verkoopverbod alleen maar tot meer illegale verkoop zal leiden.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan ongeveer dertig procent van de Russische mannen als zware drinkers worden beschouwd. Een kwart van de Russische mannen sterft voor hun vijfenvijftigste, met alcoholgebruik als grote oorzaak. Hieronder vallen zowel de doden door zwaar drinken als bijvoorbeeld verkeersongelukken onder invloed.

Datum: 17/07/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...