Russel Brand gelooft heilig in stappen AA

De 12 stappen van de Anonieme Alcoholisten spelen nog steeds een belangrijke rol in het leven van Russell Brand. Hij maakt er nog dagelijks gebruik van. ‘Ik vind dat de ideologie van de AA meer verspreid moet worden.’

In een interview met The Guardian vertelt Brand dat hij het stappenplan nu viereneenhalf jaar in zijn dagelijks leven gebruikt. Hierdoor voelt hij zich niet langer zelfvernietigend en –veroordelend  en hij denkt dat de stappen hem helpen om beter te leven.

‘Ik ben er meer bewust van. Ik ben nog steeds ongelofelijk ambitieus, maar nu weet ik dat ik het niet voor mijn ego moet doen. Dit werkt verwoestend op mezelf’, zegt de komiek.

Brand zou graag zien dat meer mensen met de 12 stappen aan de slag gaan. Hij is weg van het potentieel en is van mening dat anderen er veel baat uit kunnen halen. Brand: ‘Hoe meer mensen er toegang tot hebben, hoe meer mensen er gebruik van kunnen maken.’

Russel Brand kickte veertien jaar geleden af van meerdere verslavingen. Eind 2016 werd hij vader van een dochter en vorige week trouwde hij met zijn verloofde Laura Gallacher.

Datum: 04-09-2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...