We zijn wel wat van Russell Brand gewend. De acteur, cabaretier en herstellend verslaafde komt vaker in het nieuws met zijn ongezouten mening over allerlei onderwerpen.

Over de politiek is hij bloedserieus. Volgens zijn vrienden heeft hij zijn zinnen erop gezet om burgemeester van Londen te worden. Hij wil de huidige burgemeester – Boris Johnson – in 2016 opvolgen en plant een ‘serieuze poging om in aanmerking te komen’ .

Vorige week kwam Russels boek Revolution uit, waarin hij onder andere schrijft dat hij het Britse koningshuis per direct af zou schaffen. Een belangrijke uitlaatklep voor hem zijn ook zijn afleveringen van The Trews op zijn YouTube-kanaal. Bijna dagelijks vertelt hij daarin wat hij het belangrijkste (of belachelijkste) nieuws van de dag vindt.

Politieke statements
Vorig jaar rond deze tijd interviewde journalist Jeremy Paxman Russell voor het programma BBC Newsnight. De journalist liet maar te duidelijk merken dat hij niet begreep hoe het kon dat Brand zelf nooit stemde, maar intussen wel in de gastredactie zat van het politieke blad New Statesman. Daarop reageerde Russell erg fel: ‘Het is niet dat ik niet stem uit apathie, ik weiger te stemmen vanwege absolute onverschilligheid en vermoeidheid en uitputting veroorzaakt door de leugens, het verraad en het bedrog van de politieke klasse, die al generaties lang aan de gang zijn en nu een kookpunt bereikt hebben waardoor een rechteloze, gedesillusioneerde, moedeloze onderklasse is ontstaan die niet wordt vertegenwoordigd door dat politieke systeem en stemmen betekent stilzwijgende medeplichtigheid met dat systeem.’

Russell Brand is meer dan tien jaar in herstel van een verslaving aan alcohol en heroïne. Twee jaar geleden pleitte hij in een zaal vol parlementsleden dat verslaving behandeld moet worden als gezondheidsprobleem in plaats van als misdaad.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...