De Tweede Kamer zet door op het verbod van de waterpijp in de horeca. Ondanks dat het kabinet (de ministers) een verbod niet doorzette. Ingewijde vertellen dat D66 dat niet wil.

De meerderheid van de Tweede Kamer laat het niet zitten bij het besluit van de het kabinet. Ze opperen dat het roken van de waterpijp, zowel met als zonder tabak, te schadelijk is voor de volksgezondheid. Het verbod wordt gesteund door: de VVD, het CDA, de ChristenUnie, de PvdA en de PvdD. Kamerlid Mohandis (PvdA) geeft aan dat er nog een motie aankomt om de waterpijp te verbieden in de horeca.

Rookplannen

Staatsecretaris Maarten van Ooijen (ChristenUnie) kwam afgelopen week met nieuwe plannen om roken terug te dringen. Geen woord in de plannen is gewijd aan het eventuele verbod op waterpijpen. Wel spreekt Van Ooijen over de verkoop van e-sigaretten. Vanaf 2025 kun je die alleen maar kopen in speciaal winkels. Ook kun je vanaf 2030 geen tabak of sigaretten meer in tankstation kopen. Daarbovenop komt er een onderzoek of de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak naar 21 jaar kan.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...