‘Sluit de pillenroute’

De VVD en de PVDA willen dat minister Schippers de zogenaamde Belgische Pillenroute sluit. In KRO Brandpunt was gisterenavond te zien dat het doodeenvoudig is om via onze buren illegaal aan ‘pammetjes’ te komen.

Zo’n 1 miljoen Nederlanders gebruiken slaapmiddelen. Volgens het programma zijn naar schatting 150.000 Nederlanders verslaafd aan de middelen. Normaal gesproken worden deze medicijnen slechts een aantal weken voorgeschreven en daarna met behulp van de huisarts weer afgebouwd. Gebeurt dat niet, dat ligt het risico op verslaving op de loer.

In Brandpunt liet verslaggever Aart Zeeman zien hoe gemakkelijk het is om met een vervalst recept bij verschillende Belgische apotheken het middel Oxazepam te krijgen. Schippers moet van de Kamerleden samen met haar Belgische collega proberen de route te sluiten.
Zeeman bestelde het middel ook via internet en sprak op straat met dealers af. Psychiater Bram Bakker vertelde in het programma dat veel dealers naast drugs als cocaïne ook handelen in slaappillen.

De VVD wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ook onderzoek doet naar de wijze van voorschrijven door huisartsen en hoe het komt dat patiënten niet worden geholpen met het afbouwen van slaapmedicatie. Dit zouden ze volgens de regels wel moeten doen.

 

Reageer reacties (1)

Ria(14. maart 2016)

Er zijn goede alternatieven - zie www.medicinale-cannabis.startpagina.nl

LEES MEER...