Sober Grid, de app voor een sobere gemeenschap

Met Sober Grid kun je contact maken met mensen die net als jij in herstel zijn van een verslaving en je kunt met één druk op de knop om hulp vragen als je het zwaar hebt.

Beau Mann, de 'founding father' van de app Sober Grid, maakte op een festival gebruik van 'Grinder', het Tinder voor homoseksuelen. Hij ontmoette genoeg mensen, maar ze waren geen van allen nuchter, terwijl hij dat zelf wel was. En zo ontstond het idee: waarom is er eigenlijk geen app voor mensen die clean en sober zijn?

De app is volgens Mann niet ontworpen als datingapp, het is vooral bedoeld om mensen te verbinden die elkaar ondersteuning kunnen bieden in soms stressvolle triggersituaties, maar ook in het gewone dagelijkse leven

De app bevat een 'burning desire button'. Daar kun je gebruik van maken als je last hebt van zucht en bang bent om terug te vallen. Met een druk op de knop, krijgen appgebruikers in jouw omgeving een alert op hun telefoon. Zij kunnen dan contact met je opnemen om je door dit moment heen te loodsen.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...