Spoedberaad Novadic-Kentron over aanstelling psychiater

Bij Novadic-Kentron in Vught is ophef ontstaan over de mogelijke aanstelling van een psychiater die is veroordeeld voor bezit van kinderporno. Bij de ingang van het hoofdkantoor in Vught was vandaag een protest. Een actiegroep deelde flyers uit aan het personeel. Omdat er ook bij de ondernemingsraad en de cliëntenraad veel discussie is, houdt de instelling voor verslavingszorg spoedberaad.

De psychiater meldde zich kortgeleden zelf bij Novadic-Kentron voor een functie en de directie wil hem een kans geven als er voldoende draagvlak is, aldus waarnemend bestuurder Ellen Rutgers. ‘We dragen als instelling uit dat we mensen een tweede kans willen geven. Als iemand een straf heeft uitgezeten, willen we binnen de beperkingen onderzoeken of er draagvlak is om hem aan te nemen.’ Vanuit de ondernemingsraad is eerder unaniem negatief geadviseerd over de aanstelling van de psychiater. Een belangrijke reden is dat een deel van de verslaafde doelgroep zelf seksueel is misbruikt. Bovendien staat het imago van Novadic-Kentron volgens de ondernemingsraad op het spel.

Volgens de waarnemend bestuurster heerst er nog altijd een taboe op mensen die de fout in zijn gegaan. ‘Dat merken we ook bij jongeren in onze instelling. Als je eenmaal een fout hebt begaan, heb je die altijd begaan. We willen daarom sterk staan en uitdragen dat dit anders kan.’

Novadic-Kentron benadrukt dat er nog geen beslissing is genomen over de aanstelling en wil niet vooruitlopen op de gevolgen van de hernieuwde aandacht rondom de omstreden psychiater. ‘We geloven in een tweede kans voor iedereen, maar we beoordelen het zorgvuldig en het kan een tijd duren tot er een beslissing is genomen.

Datum: 06/06/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...