De Engelse komiek, schrijver, acteur en presentator Stephen Fry heeft bekend gemaakt dat hij ‘weet hoe stom het is’ dat hij een enorme hoeveelheid tijd en geld aan cocaïne heeft besteed.

Daar staat meer over in Stephens derde autobiografie, More Fool Me, die eerdaags uitkomt. Het eerste deel van zijn autobiografie komt uit 1997, genaamd Moab Is My Washpot. Het tweede deel is uitgegeven in 2010, en heet The Fry Chronicles. In dit derde deel doet hij meer uit de doeken over zijn cocaïnegebruik. Daar is hij naar eigen zeggen heel eerlijk over is geweest, omdat dat het nut is van een autobiografie. Stephen Fry acteerde in achttien films, waaronder The Hobbit, heeft acht documentaires op zijn naam staan, meer dan tien tv-programma’s en diverse boeken en romans.

Manisch-depressief
In 2006 kwam Stephen met de documentaire Stephen Fry: The Secret Life of the Manic Depressive, zoals de naam al zegt over zijn manische depressie. In Fry’s zeventiende levensjaar ging hij door een manische periode. Toch kreeg hij pas op zijn zevenendertigste jaar de juiste diagnose van een arts, naar aanleiding van een zware depressie. In zijn autobiografie, geeft hij ook toe in 2012 nog een zelfmoordpoging gedaan te hebben in een hotel.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...