Roken sterkere soorten cannabis blijkt nog schadelijker voor hersenen

Het roken van enorm sterke cannabis, bijvoorbeeld skunk, kan een aanzienlijk grote schade toebrengen aan de hersenen.

Zo blijkt uit een onderzoek van King’s College uit Londen. Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat mensen die vaker sterkere cannabis roken een grotere schade aan de hersenen overhouden.

Cannabistelers maken tegenwoordig steeds bredere stammen van de cannabisplant om zo voor een sterkere ‘buzz’ te zorgen. Dit zorgt er voor dat het cannabispercentage tegenwoordig 20 procent hoger is dan voorheen. ‘Het probleem is dat mensen steeds een sterkere vorm van cannabis gaan gebruiken om hetzelfde effect te ervaren,’ aldus onderzoeker Paola Dazzan. Deze sterkere cannabissoorten hebben een erg negatieve invloed op de vezels in je hersenen. ‘Dit kan dus leiden tot het ernstig toetakelen van de hersenen.’

Beschadiging kan leiden tot psychische aandoeningen en psychotische verschijnselen zoals hallucinaties, depressieve gevoelens en vergeetachtigheid. Ook zorgen deze beschadigingen er voor dat de activiteit van de hersenen wordt afgeremd. Dazzan wil hierom dan ook dat de risico’s van cannabisgebruik beter in beeld worden gebracht in het Verenigd Koninkrijk. Ook moet volgens haar de Britse overheid beter in kaart brengen welke soorten cannabis in opkomst zijn.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...