Tabaksindustrie betaalt Jan Roos’ ‘betuttelingscampagne’

Journalist Jan Roos is een ‘betuttelingscampagne’ gestart tegen onder andere anti-tabaksmaatregelen. De campagne wordt betaald door de tabaksindustrie. Dat meldt AD vandaag.

De domeinnaam van de campagne is geregistreerd door de Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten (VSK). Op de website Nee-derland.nl maakt Roos er geen geheim van dat de VSK hem financieel steunt. Het idee voor de campagne komt ook voor een deel uit die hoek. Dat zegt Jan Hein Sträter, directeur van de VSK. ‘Het idee voor de campagne komt van twee kanten: van een lid van ons en van Jan Roos. Wie nou wie precies als eerste bij wie kwam? Het is ontstaan. Wij betalen de kosten die Jan Roos maakt en in ruil daarvoor heeft hij de betutteling op tabak in zijn campagne opgenomen’, zei Sträter.
 
42.200 euro
De VSK betaalt Roos 42.200 euro voor de campagne. ‘Daarmee is deze campagne mogelijk gemaakt. We doen daar ook niet moeilijk over, we hebben afgesproken: als iemand ernaar vraagt, geven we eerlijk antwoord. Of het daarmee niet gewoon een tabakscampagne is geworden? Nee, dat vinden wij niet. Jan Roos mag in principe doen wat hij wil', vertelt Sträter. 

17/10/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...