Trappen tegen verslaving

‘Samen tegen verslaving!’, dat opgericht is door Cycle for Hope gaat weer van start. Dit jaar zet de organisatie zich weer in tegen verslaving door meerdere wielerevenementen te organiseren. De opbrengst gaat naar Stichting Vrienden van De Hoop, die zich inzet voor hulp bij verslaving en psychische problemen. Aanstaande donderdag is er een kick-off in Dordrecht.

In 2017 zette Cycle for Hope zich ook op deze manier in tegen verslaving en werd er meer dan 260.000 euro opgehaald voor de stichting. Het geld gaat bijvoorbeeld naar inloophuizen of wordt ingezet om clienten te helpen met het opdoen van werkervaring of het volgen van een opleiding tot ervaringsdeskundige.

Dit jaar vinden er 4 nieuwe evenementen plaats, namelijk het Rondje Nederland, een toertocht en een mountainbike-marathon. Tijdens de kick-off wordt ook nog een vierde evenement bekend gemaakt. Daarnaast wordt er die avond onder andere aandacht geschonken aan de doelen waar de opbrengt dit jaar naartoe gaat. Daarnaast deelt een deelnemer zijn ervaringen van de vier keer dat hij het rondje Nederland fietste. Ook komt er een cliënt aan het woord over zijn verslaving en herstel.
Mensen die interesse hebben en mee willen doen aan deze activiteit(en) kunnen zich inschrijven via www.cycleforhope.nl 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...