‘Trimbos Instituut opent kantoor in Moldavië’

In opdracht van het Zwitserse Agentschap voor Ontwikkeling en Samenwerking is het Trimbos Instituut begin dit jaar gestart met het project Reform of Mental Health Services in Moldavië.

Met deze hervormingen wil het Trimbos Instituut het leven van Moldaviërs verbeteren. Nederland heeft een goede samenwerking met Zwitserland. In 2010 bezocht onze minister president het land voor de eerste keer. Na de EU en de VS is Zwitserland een belangrijke handelspartner van ons land.

De gezondheidszorg in Moldavië moet beter. In het kader van dit project heeft het Trimbos Instituut in Moldavië een kantoor geopend. Op het kantoor van de ‘Project Implementation Unit’ werken acht lokale werknemers. Het project richt zich tussen 2014 en 2018 op vier districten in Moldavië die als voorbeeld gaan dienen voor de hervormingen in de rest van het land.

De betrekkingen tussen Nederland en Zwitserland zijn goed. De landen voeren over veel zaken hetzelfde beleid, bijvoorbeeld internationaal recht en duurzame ontwikkeling. Nederland en Zwitserland onderhouden nauwe economische banden. Zwitserland is na de EU en de VS een van de belangrijkste handelspartners van Nederland.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...