Een man uit Wales veroordeeld tot doodslag voor de dood van zijn 16-jarige dochter. Het meisje bezweek tijdens de eerste coronalockdown aan de slechte leefomstandigheden waarin zij zich bevond. Haar obesitas werd haar fataal.

Het meisje – Kaylea Titford – werd in 2020 dood aangetroffen in haar kamer. Een grote factor in haar overlijden is dat ze obesitas ontwikkelde – ze had een BMI van 70 - tijdens de coronalockdown. Kaylea kampte al lang met spina bifada – een aandoening aan haar ruggenwervels – waardoor ze in een rolstoel zat en volledig afhankelijk was van haar ouders. Haar obesitas resulteerde in ontstekingen en infecties die de doodsoorzaak waren van Kaylea.
Kaylea’s kamer was ook in hele slechte staat. Volgens de rechter waren de leefomstandigheden ‘zelfs voor dieren heel erg ongeschikt.’ Tijdens de autopsie bleek dat de teennagels van Kaylea al zes maanden niet geknipt waren en zagen haar oksels zwart.

De vader van Kaylea werkte als verhuizer en maakte lange dagen. Volgens de advocaat van de vader zorgde dat ervoor dat hij niet genoeg tijd had om de slechte toestand van zijn dochter in te zien. Verder gaf de vader aan dat hij te lui was om zijn dochter gezond eten te geven, vandaar haar hoge BMI. De jury besloot unaniem dat de vader schuldig was aan doodslag.
De moeder van Kaylea pleitte eerder al schuldig te zijn aan de dood van haar dochter. De rechter zal op 1 maart uitspraak doen over de straf voor de ouders.

Reageer reacties (1)

xoVqdMPBvzsiLpn(13. februari 2023)

ZzUseydlubvaVJ

LEES MEER...