Van obesitas naar anorexia

Rebecca Schouw deed in 2008 mee aan de talentenshow Popstars, ondanks haar goede zang, was dat niet het onderwerp van gesprek. Ze woog namelijk 152 kilo en werd belachelijk gemaakt door Gerard Joling die het over haar ‘tentenjurken’ had. In 2013 kreeg ze vanwege haar omvang een maagverkleining. Ze viel in één jaar honderd kilo af. Eten doet ze naar eigen zeggen nauwelijks meer.

Ze is gelukkiger dan een jaren geleden, maar ze heeft haar eetstoornis niet overwonnen. Naar eigen zeggen is de vorm van de verslaving alleen veranderd. ‘Door die maagverkleining heb ik veel minder honger. Vroeger kon ik na het stappen zo vijftien frikandellen naar binnen werken. Nu is het tegenovergestelde waar en eet ik soms een hele dag niet. Mijn obesitas is veranderd in anorexia’, zegt ze in het televisieprogramma Studio MAX live.

Doordat ze zo snel zoveel afviel, kreeg haar lichaam een flinke aanslag. Ze had het snel koud, was vaak moe en had haaruitval. Uiteten gaan met vriendinnen doet ze niet meer, dat is weggegooid geld. Nu loopt ze bij een psycholoog om haar anorexia te overwinnen. Rebecca Schouw is van mening dat goede begeleiding belangrijk is bij mensen met een maagverkleining. ‘Ik werd niet goed geholpen, terwijl ze wel zeggen dat mensen met een maagverkleining een groter risico hebben op anorexia. Intensieve begeleiding is zeer belangrijk.’

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...