Vele doden vannacht in 'drugsstrijd' Duterte

De afgelopen twee dagen zijn tientallen Filipijnen doodgeschoten door politieagenten. De politieoperaties zijn onderdeel van president Dutertes strijd tegen drugsoverlast. Dit zou de bloedigste episode in de strijd zijn. Op zijn 'tactiek' heeft hij al veel kritiek gekregen.

Afgelopen nacht werden zeker 26 verdachten van drugshandel en straatroof doodgeschoten tijdens politieoperaties in de hoofdstad Manila. Zij zouden zich volgens een politiewoordvoerder hebben verzet tegen hun aanhouding. Gisternacht kwamen 32 verdachten om bij soortgelijke acties in de aangelegen provincie Bulacan. Direct na de politieoptredens in Bulacan zei Duterte: 'Laten we er dagelijks 32 doodschieten. Misschien lukt het ons dan om de problemen in dit land terug te dringen.'

'Elke dag 32 doodschieten'
De acties zijn onderdeel van de 'oorlog tegen drugs' die president Duterte na zijn aantreden in juni 2016 aankondigde. Sindsdien zijn minstens 8000 mensen die in verband gebracht worden met drugs, gedood. Het gaat hierbij niet alleen om mensen die verdacht worden van drugshandel: ook drugsverslaafden zijn slachtoffer. Duterte liet al eerder weten meer dan bereid te zijn ze te (laten) vermoorden.

Datum: 17/08/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...