Een 31-jarige Amerikaan bracht 35 dagen in een kliniek door, vanwege zijn alcoholverslaving. Wat bleek: hij had meer moeite met het afkicken van zijn Google Glass, die hij non-stop droeg.

De Amerikaan, die bij de marine werkt, droeg de bril rond de 18 uur per dag. In eerste instantie had hij zijn bril nodig voor zijn werk. Dankzij de Google Glass maakte hij snellere inventarisaties van konvooivoertuigen.

Zijn Google Glass ging alleen af als hij ging douchen of slapen. Nadat hij de bril twee maanden droeg, droomde hij over de bril. In zijn dromen zag hij alles alsof hij de bril nog ophad. Zonder bril voelde hij zich heel prikkelbaar.

De man liet zich opnemen vanwege zijn alcoholverslaving. Hij had toen onder andere last van dwangmatige bewegingen en geheugenproblemen. Elektrische apparaten werden verboden in de kliniek en toen bleek dat zijn Google Glass verslaving groter was dan verwacht. Hij had meer last van het afkicken van de draagbare computer in brilvorm, dan van de alcohol.

De dokters schreven in hun rapport dat de Amerikaan een opvallende, bijna onwillekeurige beweging maakte. Met zijn rechterhand bewoog hij naar zijn slaap, waar hij steeds tikte met zijn wijsvinger. Alsof hij zijn Google Glass nog droeg: aan de zijkant van de bril zit een touchpad. 

Waarschuwing
Eén van de dokters die hem behandelde was dokter Dean. Hij noemt de bril niet per definitie slecht, maar waarschuwt wel dat de bril gevaarlijk is voor mensen die al verslavingsgevoelig zijn.  

Psychologen zijn er nog niet over uit of een Google Glass-verslaving  de oorzaak of een symptoom is van andere problemen.  

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...