Vlaamse politicus opgepakt met drie kilo heroïne

Rediart Cankja (41) van de Christen-Democratisch & Vlaanderen partij (CD&V) is aangehouden door de Franse politie met drie kilo heroïne in de auto. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Opvallend is dat CD&V net het 'StroomOpwaarts Plan' tegen internationale drugsleveranciers lanceert.

Cankja staat op de 46ste plaats van de CD&V-lijst in Antwerpen en op de 10de plaats van de CD&V-districtenlijst in Ekeren. Hij werd samen met Shpresa S. aangehouden in Vitry, een stadje op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Politiebronnen bevestigen dat in de auto, die op naam van S. stond, drie kilogram heroïne verstopt lag. S. is bekend bij de politie doordat veel mensen uit haar omgeving drugszaken doen. De gevonden drugs waren volgens de politie waarschijnlijk bedoeld voor de Zwitserse markt. Het voorval vond begin vorige week plaats maar werd pas nu bekend. Hoe Chankja betrokken is geraakt is volgens de kranten nog onduidelijk.

‘Nooit op de lijst gestaan’
‘Dit komt uiteraard hard binnen’, reageert een aangeslagen Kris Peeters, kopman van de CD&V-lijst en initiatiefnemer van StroomOpwaarts. ‘Als dit klopt zal hij vanzelfsprekend niet meer op de lijst staan en treden we snel op.’ Wouter Beke, voorzitter van de partij kan zich vinden in die uitspraak; ‘Als het verhaal klopt, dan heeft zo iemand geen plaats bij ons.’ Beke betreurt het feit dat Chankja, die ook werkzaam is bij de politie als vertaler-tolk, niet eerder is opgevallen. ‘Misschien was het zinvol geweest als de politie haar werk gedaan had en had ingegrepen. Dan had hij nooit op de lijst gestaan’, aldus Beke.

10/09/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...