VS in crisis

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het drugsprobleem in de VS uitgeroepen tot een nationale gezondheidscrisis. Het gebruik van opiaten, zoals morfine, heroïne en codeïne, kostte in de afgelopen vijftien jaar al een half miljoen mensen het leven.

Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat er iets aan gedaan wordt. Er wordt geen extra geld vrijgemaakt. Wel is het geld dat in de pot zit van het Nationale Volksgezondheid Crisis Fonds, een kleine 57 duizend dollar, beschikbaar. Door de drugsepidemie de nationale rampstempel te geven, is het voor de regering makkelijker om regels en restricties in te voeren. Zo moet het makkelijker worden om de juiste hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben.

In een ongewoon intiem moment begon Donald over zijn broer, Fred Trump. Hij overleed op 41-jarige leeftijd aan de gevolgen van een alcoholverslaving. Dankzij hem heeft Donald nooit alcohol gedronken: ‘Hij zei me altijd dat ik van de drank af moest blijven.’ Verder vertelde hij dat hij veel aan zijn broer heeft gehad, omdat er iemand in zijn directe omgeving was die hem de juiste richting aanwees. Hij wil jongeren die richting ook aanwijzen met een campagne. ‘Een zeer heftige, zeer grote, zeer goede campagne zodat we de jongeren kunnen bereiken nog voor ze het gaan proberen. Zodat ze later ook niet geconfronteerd worden met deze problemen.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...