Stichting Waypoint Urk heeft al jaren een zelfhulpgroep, maar daar blijken alleen nog maar mannen op af te komen. Daarom begint de stichting vanaf 24 november met een zelfhulpgroep speciaal voor vrouwen.

De mannenzelfhulpgroep is zo gegroeid, volgens Nelleke Brouwer, meidenwerker bij Waypoint: ‘In het begin zaten er wel een paar vrouwen bij, maar toen zij vertrokken kwamen er geen nieuwe dames voor in de plaats. Zij vonden de drempel te hoog om zich bij de mannen te voegen.’ De laatste anderhalf jaar kreeg de stichting wel een toenemende hulpvraag van vrouwen binnen. Nelleke: ‘We zouden het net zo mooi vinden als we wel een zelfhulpgroep hadden met mannen en vrouwen, maar dat werkt nou eenmaal niet. Daarom beginnen we nu met een groep speciaal voor vrouwen. Hopelijk werkt het drempelverlagend en komen er meer dames op af.’ De eerste keren zal Nelleke er zelf bij zijn, maar het is de bedoeling dat het uiteindelijk echt een zelfhulpgroep wordt. De zelfhulpgroep voor vrouwen - gebaseerd op het Minnesotamodel - is een wekelijkse bijeenkomst op de maandag.

Waypoint
Stichting Waypoint Urk richt zich voornamelijk op jongeren met verslavingsproblemen. De stichting heeft inloopcentra, verzorgt ambulante zorg en de kringloopwinkel van Waypoint biedt een re-integratieplek. Verder begeleidt en ondersteunt Waypoint verslaafden (in herstel), partners en familieleden van verslaafde jongeren.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...