Het Californische bedrijf Rehabs heeft een app ontwikkeld die de effecten van alcohol op lange termijn simuleert. Door een foto op te laden van jezelf in de app ‘Your face as an alcoholic’ zie je hoe je eruit ziet na twee, vijf, tien en twintig jaar overmatig drankgebruik. De applicatie speelt in op ijdelheid om mensen zo te confronteren dat zij hun gedrag aanpassen.

Initiatiefnemer Rehabs is een Amerikaanse organisatie die informatie verstrekt aan mensen die lijden aan alcohol- en drugsmisbruik en gedragsmatige verslavingen. Het idee achter de applicatie is om mensen te choqueren en hen op hun probleem te wijzen. Rehabs erkent dat uiterlijke gezichtsveranderingen niet de enige gevolgen zijn van overmatig alcoholgebruik. Rehabs in de Daily Mail: ‘Het grotere effect zie je aan de lever, de hersenen en het hart. En uiteraard in de omgeving van de verslaafden. Het verwoest relaties en bedreigt iemands vrienden en geliefden. Maar hopelijk zijn de veranderingen aan het gelaat schokkend genoeg om het gesprek te starten met verslaafden.’

De app heeft ook een broertje, genaamd ‘Your face on meth’ (zie foto). Zelf zien hoe je gezicht eruit ziet na overmatig drankgebruik of meth? Kijk hier voor de alcoholversie en hier voor de methversie.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...