Zeven ingrediënten voor een goede dag

De ene dag is beter dan de andere, dat is menselijk. En niet elke dag hoeft een topper te zijn. Maar als we deze dingen in onze planning opnemen, vergroten we de kans op een goede en productieve dag. Het is allemaal wel algemeen bekend, maar goed om soms eens bewust te herhalen.

1. Rise and shine
We weten het allemaal: rust, reinheid en regelmaat is het devies. Hoe we onze dag starten, zet de toon voor de rest van de uurtjes. Niet te lang blijven snoozen, je bed opmaken en een goed ontbijt naar binnen schoffelen.

2. Frisse lucht, fris hoofd
Voldoende frisse lucht is goed voor het immuunsysteem en humeur en je schijnt er zelfs wat langer van te leven. Idealiter combineer je het met een beetje beweging. Dit kan al zo simpel zijn als één bushalte eerder uitstappen dan normaal, onderweg naar het werk. 

3. Inspireer jezelf
De één spit ter inspiratie zestien zelfhulpboeken door, de ander vindt positieve motivatie op een andere plek. In de nieuwste Lef bijvoorbeeld ;)

4. Sociaal gedrag
Mensen zijn groepsdieren. En goed, soms zouden we de hele mensheid het liefst achter het behang plakken. Maar het is goed om sociaal contact te hebben. Al is het maar een gesprekje over het weer.

5. Door de maag
Voldoende eten is belangrijk, anders vallen we om. Maar ook wát we eten, maakt verschil. Het mag geen nieuws heten: voldoende groente en fruit, lekker veel water. Maar op mindere dagen is dit extra belangrijk. Eat like shit, feel like shit.

6. Aan de slag
De meeste dagen zal dit geen punt zijn, er is werk te doen. Maar zo niet, zorg voor iets anders te doen. Poets de badkamer, brei een truitje, ga de hond (of die van de buren) uitlaten.

7. Lach
Het is wetenschappelijk bewezen dat we ons daadwerkelijk beter gaan voelen door te lachen. Maar om nou giebelend zonder reden door het huis te lopen… Dan kunnen we beter een grappige film aanzetten of een stukje cabaret kijken.

Datum: 10/05/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...