Twee mannen komen elkaar tegen op straat, de een zegt tegen de ander: ‘Hé, hoe gaat het?, heeft je zoon al een baan?’ Waarop de ander zegt: ‘Nee, maar hij is nu bezig met mediteren.’ ‘Mediteren?, wat is dat?’,  vraagt de andere man.

‘Dat weet ik ook niet maar het is beter dan dat hij op zijn kont zit en niks doet!’

Mensen die mij kennen denken misschien wat is die René altijd lekker rustig, maar schijn bedriegt. Het is regelmatig een ongebalanceerd gedachte circus in mijn hoofd waar de ene gedachtegang moeiteloos over de trapeze slingert naar de andere.

Hoe krijg ik nog meer rust en balans, na vijf en half jaar cleantijd, in mijn bovenste denkkamer was de vraag die ik mijn herstel vroeg?

Vroeger was het makkelijk: pilletje, plantje of poedertje erin (of allemaal tegelijk) en de gedachtenrace werd gestaakt met als gevolg rust in mijn hoofd, althans voor eventjes.

De oplossing ligt nu natuurlijk in het 12 stappen programma dus wordt het meditatie i.p.v. medicatie.

Stap 11 van het programma zegt: Wij Trachtten door gebeden meditatie ons bewuste contact met God, zoals wij Hem begrepen, te verbeteren en baden Hem enkel ons Zijn wil voor ons te doen kennen en om de kracht die te volbrengen.  Bidden doe ik al lang zonder enige moeite door mijn rotsvaste geloof in “Hem”, het werd geboren uit pure noodzaak omdat mijn leven er letterlijk vanaf hing.

Als je bid dan doe je nog iets maar als je mediteert dan ben je stil en doe je ‘niks’, Toch?

Op zich was ik daar meesterlijk goed in tijdens mijn actieve verslaving, zinloos niks doen en hele dagen laten verdwijnen als een magiër.

Stil zitten en mijn geest éénpuntig richten kon ik de afgelopen 5 jaar niet of nauwelijks voor elkaar krijgen omdat ik er de rust niet voor had, kip of het ei verhaal.

Zo’n maand of drie geleden was de tijd voor mij gekomen om juist daar wat aan te gaan doen. Na wat zoek werk kwam ik een geschikte meditatie app tegen met de toepasselijke naam Calm, begeleide meditaties met mooi achtergrondgeluid.

Gelijk al vanaf het eerste begin ondervond ik de zeer prettige werking van meditatie, namelijk; Rust in mijn hoofd! Denk niet dat ik gelijk uren achter elkaar mediteer maar 15 minuten is al genoeg om écht een effect te sorteren.

In tegenstelling tot medicatie die op de lange duur tegen je gaat werken heeft mediteren geen enkele negatieve bijwerking en gaat op de lange duur serieus vóór je werken. Dit is nu ook wetenschappelijk bewezen vandaar dat mindfulness tegenwoordig wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars en het zelfs word ingezet in diverse klinieken.

Meditatie werkt! Punt uit, en als je er geen rust voor hebt, ga het dan zeker doen!

Een mooi gezegde luidt; als je bid dan praat je met je ‘Hogere Macht’, als je mediteert dan luister je naar je ‘Hogere Macht’. Blijf praten en luisteren, wie weet hoor je iets moois en ervaar je iets liefdevols.

Vroeger was het makkelijk: pilletje, plantje of poedertje erin (of allemaal tegelijk) en de gedachtenrace werd gestaakt

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...