2014 wordt een bijzonder jaar voor de redactie van Lef. We verhuizen zeer binnenkort naar een nieuw kantoor. Nou suggereert het woord nieuw dat er dan ook een oud kantoor moet zijn. En dat is er dus niet! Toen Lotje en ik drie jaar geleden met Lef begonnen en ik een huis met vier slaapkamers had, vonden wij het een goed idee om van één van die kamers redactieruimte te maken. Lekker praktisch want ik rolde ’s ochtend zo vanuit mijn bed achter de pc. Na een half jaar kwam er een marketingman, die kon zolang wel aan mijn eettafel werken. Zes maanden later diende zich de eerste stagiair journalistiek aan, gevolgd door een stagiair fotografie. Waarna meteen de tweede slaapkamer door en met Lef werd geconfisqueerd. Omdat het toch nog steeds wel heel veel werk was kwam Linda bij de redactie. Direct gevolg: vier bureaus in slaapkamer 1. En als er freelancers graag een dagje op de redactie wilden werken, waren ze natuurlijk meer dan welkom.

Voor mij persoonlijk veranderde er veel. Een keertje hoofdpijn betekende een middagje bij mijn moeder op de bank en alle collega’s kennen inmiddels de diepste geheimen van mijn koelkast, kelder en wc’s. Dat klinkt allemaal heel dramatisch, maar wat hebben we het ook leuk gehad! Want het had natuurlijk ook wel iets pioniersachtigs:  Lekker huiselijk deed huiskat Yoko als volwaardig redactielid mee (tenminste dat dacht ze), kwam privébezoek nieuwsgierig kijken tijdens het werk en lunchten we op zomerse dagen lekker in de tuin. Toch begonnen we steeds vaker tegen de beperkte ruimte aan te hikken. Een redactie waar je je kont allang niet meer kunt keren, een artikel schrijven met je voeten in de kattenmand, 50 centimeter van je collega afzitten, tig keer naar beneden lopen voor een bak koffie of de (inmiddels gestorven) bel.

En nu verhuizen we dus met de hele redactie (inmiddels 7 man/vrouw sterk) naar een heus kantoor. We gaan van 11 plus 9 vierkante meter. Is echt waar: 20 vierkante meter! voor zeven man naar het tienvoudige! Per 1 januari hebben we de beschikking over 200 vierkante meter grote mensen kantoor. Met een eigen pantry zoals dat zo mooi heet, eigen vergaderruimte, een eigen toiletgroep en een eigen ingang mét bel. We kunnen bijna niet wachten. De vloerbedekking is uitgezocht, de glasvezelman is bezig en er komen zelfs nieuwe kantoormeubeltjes. We kunnen niet wachten! Natuurlijk verandert er aan het werk nauwelijks iets tot niets. Gelukkig niet, want wij hebben de leukste baan ter wereld met de allerleukste doelgroep. Dus wie zin heeft om te komen kijken, klussen of gewoon toasten: Wees vooral WELKOM.

 

Reageer reacties (1)

Kaspar Melis(20. december 2013)

Hallo Lef,

Leuk om te lezen en van harte met jullie nieuwe onderkomen! Dat zal wel even wennen worden met al die ruimte!

Groeten,

Kaspar Melis
Abonnementenland

LEES MEER...