Een gevallen vrouw

De gemiddelde mens heeft een aantal talenten. Het spijt mij verschrikkelijk om te moeten bekennen dat een van mij grote begaafdheden het vermogen om te vallen is. Jarenlang dacht ik - en velen met mij - dat dit talent een onmiddellijk gevolg was van mijn onuitputtelijke alcoholconsumptie (nog een talent!). Helaas moet ik constateren dat dit voor mij niet evenredig opgaat. Er kan nog geen verdwaalde paperclip ergens op de grond liggen of ik krijg het voor elkaar om daar over te struikelen. Ik kan geen raam op een kiertje zetten, geen fiets beklimmen of geen stoep opstappen zonder dat ik daarbij val, mezelf stoot of met een gracieuze beweging van de trapper afschiet. De irritante Mind your step waarschuwing op de loopband op Schiphol lijkt speciaal voor mij ingesproken te zijn. En toch krijg ik het moeiteloos voor elkaar om ook daar hoogst onelegant vanaf te roetsjen.

Gênante situaties
Jarenlang hoorden mijn valpartijen tot mijn schaamterepertoire. Mijn talent bracht mij in ontelbare gênante situaties. Op een gigantisch plein in Sienna tijdens de zomerdrukte plat op je bek gaan, is niet leuk. Op een steiger rechtdoor het water inlopen terwijl het bootje toch echt links lag, is ook niet bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. Naast de stoel gaan zitten in een drukke wachtkamer in het ziekenhuis ook niet trouwens, maar altijd… altijd was daar het comfortabele excuus dat ik al gedronken had (of nog groggy was van de avond ervoor). Groot was mijn verbazing toen ik na mijn herstel merkte dat er veel negatieve gevolgen van mijn verslaving als sneeuw voor de zon waren verdwenen. Alles behalve… juist! Het stoten, schaven, struikelen, uitglijden, knoeien, sodemieteren, rollen en mieteren is gebleven.

Motorische gestuntel
Het verschil met vroeger is, is dat ik toen wel eens gewoon bleef liggen. Tegenwoordig kijk ik (een beetje) schielijk om me heen of iemand mijn zoveelste motorische gestuntel gezien heeft. Om vervolgens met een schouderophalen weer verder te gaan. Gekluns hoort nu eenmaal bij mij. De schaamte heb ik achter me kunnen laten. Vandaag de dag ben ik een nuchtere kluns.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...