Afgelopen herfst ben ik voor drie maanden naar Californië VS vertrokken. Ik ben hier om mijn goede vriendin A. op te zoeken, te dienen voor de World Services van Alcoholics Anonymous en niet te vergeten voor mijzelf.

Ik ben/was in hoge nood voor een pas op de plaats en een andere omgeving. Ik ga richting de tien jaar nuchterheid en zoals de meeste van jullie goed kunnen begrijpen of zelf mee maken gaat dat met de nodige ups-and-downs. Nuchter zijn en het werken van de 12 stappen betekent niet dat we gevrijwaard zijn. We worden nog steeds ziek, we beëindigen nog steeds relaties, we worden weer verliefd en er gaan nog steeds dierbaren dood.
Volgens mijn sponsor ben je nooit te laat en ook nooit te laat op meeting. Maar laat dit nu op dit moment juist mijn probleem zijn. Ik heb het gevoel dat ik altijd te laat ben en ben geweest. Te laat voor die loopbaan die ik altijd heb gewild, te laat voor een gezin en om deze op te bouwen, te laat om mijn pensioen op orde te hebben en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ik heb besloten dat het echt beter is om naar mijn sponsor te luisteren. Waar ik niet te laat voor ben is reizen. Ik ben single, ik heb geen kinderen, ik ben zelfstandig en kan gaan en staan waar ik wil. Diegene die mij kennen weten dat ik veel service doe. Mijn eerste service positie had ik op dag één van mijn herstel. Ik werd de klaarzetter van de zondagochtend spreker groep ‘Ervaring, Kracht en Hoop’ in Amsterdam.  Vanaf dat moment heb ik heel goed begrepen dat service doen je nuchter houdt en ben tot op vandaag nog steeds iedere dag dankbaar voor alle service die ik mocht en nog steeds mag doen. Na alle service posities te hebben doorlopen ben ik als groepsvertegenwoordiger op regionaal niveau service gaan doen en al snel was ik een onderdeel van het bestuur van AA Nederland. Na zes jaar nuchterheid werd ik verkozen als World Service afgevaardigde en ben ik afgereisd naar Zuid Afrika, heb ik service mogen doen in New York en Groot Brittannië en nu ben ik, zoals ik al zei, in Californië. Ik kom later nog terug op de World Services en wat ik daar nog steeds doe. Laat ik nu eerst hier in Orange, Californië beginnen.  Mijn eerste meeting hier was ‘The Rebels meeting’ in Corona Del Mar. Deze meeting bestaat al 76 jaar en vindt iedere vrijdag plaats in nog steeds dezelfde kerk.

Ik was die middag net geland en we zijn na het eten meteen doorgereden naar de meeting. De opkomst is daar gemiddeld tussen de 80 a 100 mensen. Voor mij voelde het meteen als een warm bad en heb deze groep voor de tijd dat ik hier ben mijn Home Group gemaakt. Het voelt als de zondagmiddag meeting in Amsterdam en heeft ook hetzelfde format.

Lfs,Tati

 

Reageer reacties (3)

Harrie (22. november 2022)

Topper ❤️

Sas(23. november 2022)

Fijn van je te lezen <3 en super trots op jou!

Els(23. november 2022)

Top! Leuk om je blogs te lezen. 😘

LEES MEER...