Wil je die baan? Kleed je ernaar, gedraag je naar de functie en ‘fake it till you make it.’

Wil je meer zelfvertrouwen?
Recht je rug, kin omhoog, wees assertief en ‘fake it till you make it.’

Wil je assertiever zijn?
Neem je ruimte in, geef je mening, spreek je uit op een daadkrachtige manier en ‘fake it till you make it!’

Stel een doel en gedraag je alsof je het al behaald hebt, dan komt het op een gegeven moment vanzelf uit doordat je ernaar leeft.

Het klonk als een magische formule en ik greep hem dan ook met beide handen aan. Dit was mijn formule naar succes! Gedetailleerd schreef ik mijn doelen uit, zodat ik een helder beeld had. En dan, actie! Geen excuses, geen ge-maar, gewoon doen!

En het werkte ook nog… tijdelijk.

Ik behaalde elk doel dat ik voor mezelf gesteld had. De explosie van geluk, trots en voldoening overheerste elke keer.

En vervolgens gebeurde het. Angst en twijfel sloegen in als een bom. Die angst om te falen en mijn doel te verliezen, kwam soms ook nog uit, wat de angst weer bevestigde. Het cirkeltje was weer eens rond. Zo magisch blijkt de formule dus toch niet. Hoe houd ik mijn behaalde doelen vast? Hoe tackle ik die rotangst?

Ik zit op mijn balkon met een kopje groene thee met gember te genieten van de zonnestralen en dit te overdenken. Letterlijk, waarschijnlijk.

En soms, op momenten dat ik de kalmte voel, komt er een gedachte in me op, een inzicht dat me verder op weg helpt:

Door een toekomstbeeld te creëren waar ik me naar gedraag, stap ik over de realiteit zoals ze nu is. Ik houd mezelf dus voor de gek, en dáár gaat het mis. Ik kan wel doen álsof ik zelfvertrouwen heb maar dat houd geen stand als ik het niet voel.

Herstel is geen fake maar een proces van eerlijkheid, bereidwilligheid en openheid, en valsspelen lukt dus niet.  

Tijd om iets anders te proberen dus. Eckhart Tolle wijst me op weg met zijn quote: 'The power for creating a better future is contained in the present moment; you create a good future by creating a good present.'

Ik start vanuit hoe ik me nú voel en probeer daarin te groeien. Met de focus op het nú. Ik zal geen stappen overslaan maar het proces juist aangaan.

I will face it till I make it

Reageer reacties (0)
LEES MEER...