Jack Wubben

de cel

2 weken geleden  - Toen ik nog in de gevangenis werkte, probeerde ik met zoveel mogelijk gedetineerden contact te leggen. Alvorens hun cel te betreden doe ik het gordijntje voor het luikje opzij en observeer ik de situatie kort. Ik zet voor mijn eigen veiligheid mijn voet dwars tegen de deur en tik met mijn sleutels tweemaal op de klink. Ik open de deur en vraag of ik de cel mag betreden.

Lees verder >

Dieren

vorige maand  - Het valt mij op dat veel gedetineerden, en zeker de verslaafden, veel meer van dieren dan van mensen houden.

Lees verder >

Voornemens

3 maanden geleden  - Na de lijstjes volgen steevast de voornemens! Bij de training ‘Sociaal Netwerk’ - aangeboden in de gevangenis - staat (de naam zegt het al) het netwerk centraal. Door verslavingen zijn vrienden, vriendinnen, broers, zussen, vaders, moeders en zelfs de kinderen vaak ver uit beeld.

Lees verder >

Lijstjes

4 maanden geleden  - ‘Wie wil er donderdag meditatie?’ Een enthousiast JA klinkt uit de mond van een van de deelnemers. Even later blijkt de teleurstelling groot als hij erachter komt dat er donderdag geen medicatie op hem ligt te wachten. Humor, weliswaar met een grauw randje.

Lees verder >

Twijfel

5 maanden geleden  - Ik twijfel. Ik twijfel over het antwoord op de vraag die mij tijdens de trainingen die ik geef over verslavingen zo vaak gesteld wordt. Is het die dame daar rechts, is het die enthousiaste man op de eerste rij, of die ouder die mij gaat vragen ‘of drugs niet beter gelegaliseerd kunnen worden?’

Lees verder >

Liegen

6 maanden geleden  - In de eerste tien jaar van mijn werk werd er vaak tegen me gelogen. Zoveel dat ik met gemak het gehele vertrouwen in de mensheid had kunnen verliezen en daarbij het plezier in mijn werk.

Lees verder >
LEES MEER...