Jack Wubben

Beschaving

vorige maand  - Op een feestje aanbeland met rondom mij heen veel onbekende mensen werd ik aangesproken door een jongeman. ‘Zeg, jij werkt toch in de gevangenis?’ vroeg hij. ‘Ja’ antwoorde ik, al lichtelijk op mijn hoede.

Lees verder >

Arbeidsvreugd

3 maanden geleden  - In de gevangenis worden lassers, houtbewerkers en heftruckchauffeurs opgeleid maar het merendeel maakt nog steeds knijpers.

Lees verder >

alcohol is een drug

4 maanden geleden  - ‘Wij drinke, drinke, drinke. Totteme zinke, zinke, zinke. Beter zat dan stapelge-e-k. En als er bier is en ouweklare. Dan hebben wij nog geen gebrek!’

Lees verder >

Tattoo

5 maanden geleden  - Teruggekomen van verlof laat hij vol trots zijn nieuwe tattoo zien. Op de knokkels van zijn rechterhand staat BRAIN.

Lees verder >

Successen

6 maanden geleden  - ‘Jack!!!!... Jack!!!!!’, klonk het luid door het drukke winkelcentrum. Een winkelcentrumbezoek op zaterdagmiddag is voor mij nooit een geliefde bezigheid, maar het moest: ik was een essentiële boodschap vergeten.

Lees verder >

de cel

7 maanden geleden  - Toen ik nog in de gevangenis werkte, probeerde ik met zoveel mogelijk gedetineerden contact te leggen. Alvorens hun cel te betreden doe ik het gordijntje voor het luikje opzij en observeer ik de situatie kort. Ik zet voor mijn eigen veiligheid mijn voet dwars tegen de deur en tik met mijn sleutels tweemaal op de klink. Ik open de deur en vraag of ik de cel mag betreden.

Lees verder >
LEES MEER...