Jack Wubben

cijfers

4 dagen geleden  - Er zitten momenteel zo’n kleine 9000 mensen in Nederland in de gevangenis. Bijna 94 procent daarvan is man.

Lees verder >

Bikkel

vorige maand  - Een paar jaar geleden kwam Erik de bajes binnen. Kreupel, overal pijn, de ogen dof en diep in de kassen, zijn gebit in drie stukken in een zakje en de riem op het laatste gaatje. Zijn concurrent uit de drugswereld had hem op 1 hoog aan zijn enkels uit het raam gehangen. Toen het bevredigende antwoord uitbleef, liet hij hem los. Zo'n scène die je normaal alleen in films ziet.

Lees verder >

Loopgraafkatten en ander troost

2 maanden geleden  - Herinner je je Mr. Jingles nog?

Lees verder >

Luxe hotel

3 maanden geleden  - Ik ben stom geweest. Ik heb door mijn verslaving iets gedaan waardoor ik moet zitten. Ik neem alle verantwoordelijkheid op me en vind het heel terecht. Gelukkig is ‘zitten’ in Nederland, volgens onze toekomstige minister-president, een all-inclusive gebeuren in een luxe hotel. Dat wordt genieten!

Lees verder >

Spiegel van de samenleving

4 maanden geleden  - Na 137 explosies is wethouder Karremans uit Rotterdam het zat. Op grote billboards verwijt hij drugsgebruikers medeplichtig te zijn aan het aantal bommen en geweldsexplosies die de stad teisteren. ‘Jouw lijntje, zijn liquidatie’ of ‘Jouw drugsgebruik blaast portieken op’ wijzen op oorzaak en gevolg.

Lees verder >

inleven

5 maanden geleden  - Onlangs bood ik me bij Avans Hogeschool aan om studenten van de minor ‘Gedwongen kader’ deelgenoot te maken van mijn ervaringen. Voelde ik wat voor de rol van acteur om bijvoorbeeld een oudere verslaafde gevangene of eigenwijze buurtbewoner te spelen? Zodat de studenten hun gesprekstechniek konden oefenen, was hun reactie. Leuk leek me dat.

Lees verder >
1 2 3 4 5 Volgende
LEES MEER...