Discipline (je krijgt wat je zaait)

2 weken geleden  - In mijn vorige blog had ik het over sportverslaving. Een lezeres schreef me vervolgens dat ze het juist enorm gedisciplineerd van me vond, hoe ik vroeger dagelijks trainde. Ik snap wat ze bedoelde, maar het gaat bij mij echt om het motief, om waaróm ik iets doe. En daar zit hem het verschil, of iets over discipline gaat of juist over het totáál andere.

Lees verder >

Sport(verslaving)

vorige maand  - Dagelijks sporten. Als ik de tijd en de energie ervoor heb, doe ik dit. En als het even kan in de ochtend al. Fitness, heb ik het dan over. Vanaf mijn zeventiende doe ik dit al. Maar vroeger was het ook al maar de vraag of ik er de energie en tijd voor had.

Lees verder >

Depressie

2 maanden geleden  - Deze keer ga ik het hebben over depressie. Niet een klinische, chronische of manische; aan die materie wil en ga ik mij niet wagen. Hiertoe ben ik niet bevoegd, ik heb er geen ervaring mee en weet er niets van af. Vandaar dat ik het liever heb over ‘depressieve dagen’ of ‘donkere wolken’. In mijn geval waren (of zijn) het namelijk vaak donkere wolken, de ene intenser (lees: kutter) dan de andere. Maar uiteindelijk drijven ze altijd weer voorbij, met mijn brainfog in hun kielzog.

Lees verder >

onthechten

3 maanden geleden  - Loslaten en onthechten. Als er voor mij iets moeilijk is geweest in mijn leven, dan is dát het wel. Vooral als het om personen gaat. Zodra iemand in mijn hart of inner circle zit, lijkt het onmogelijk om deze persoon nog los te laten. Hiermee bedoel ik zowel vrienden als liefdesrelaties.

Lees verder >

Leraren

4 maanden geleden  - Tegenwoordig krijg ik vaak te horen dat ik zo goed bezig ben en dat ik trots mag zijn op mezelf. En dat klopt, en meestal ben ik ook wel trots op mezelf. Maar soms heb ik het idee dat mensen mij te veel credits geven.

Lees verder >

Van zuiver kut naar spiritueel dood

6 maanden geleden  - In deze blog ga ik het niet hebben over het proces dat voorafgaat aan een terugval. Er gebeurt namelijk nogal het een en ander voordat het middel daadwerkelijk weer opgepakt wordt. Maar ik zal proberen te omschrijven wat er binnen in mij (in mijn mind) allemaal gebeurt als ik bijvoorbeeld wakker word op de dag nádat ik een terugval heb gehad. En met een terugval bedoel ik dan iets heel anders dan elke week of elke maand op je bek gaan. Dan verwordt het namelijk al snel tot een vast patroon van ‘gewoon’ weer gebruiken. Bovendien heeft er op een maand tijd amper iets van enig herstel kunnen plaatsvinden.

Lees verder >
LEES MEER...