1 op de 5 vrouwen heeft 'last' van #FOGO

De Nederlandse tak van magazine Women’s Health deed onderzoek onder 3140 vrouwen en concludeerde dat 1 op de 5 vrouwen kenmerken vertoont van FOGO: Fear Of Going Out. Landelijke media namen het nieuws over alsof het een serieuze aandoening is.

Fear Of Going Out betekent volgens het blad feestjes, etentjes en andere sociale evenementen vermijden uit angst om grip op je gezonde levensstijl kwijt te raken. De onderzoekers van Women’s Health kwamen tot de conclusie dat ‘veel vrouwen kenmerken van FOGO vertonen’. Zelf hebben ze het over een trend, maar landelijk medium Editie NL besteedde er gisteren volop aandacht aan. In hun item wordt de trend flink aangedikt. Zo had hoofdredactrice van Women's Health Milou Terpijn ‘zelf ooit FOGO’, waardoor ze minder afsprak met vriendinnen. Uitspraken als ‘1 op de 5 vrouwen heeft FOGO’ en ‘leven met FOGO’ geven je toch een ander idee dan die van een trend. Wie googelt, vindt er dan ook niets over, met uitzondering van een artikel uit 2015 van New York Magazine. In dat artikel betekende FOGO: lekker thuis blijven, vanwege de constante druk om alles te delen via social media en daardoor te zichtbaar te zijn. Women’s Health heeft die term nu slim verbogen, inclusief hashtag.

Volgens Lef (en klinisch psycholoog Ravian Veenstra van Human Concern die in Editie NL wordt gequoot) is deze trend vooral een zeer serieus symptoom van een eetverslaving die in de gaten gehouden moet worden of waar zelfs professionele hulp voor nodig is.

Datum: 25/08/2016

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...