Filmtip: documentaire ‘Weiner’

In de documentaire ‘Weiner’ wordt er een boekje opengedaan over de seksverslaving van het Amerikaanse congreslid Anthony Weiner. Deze meeslepende film, die terug te zien is op 2doc, volgt de ondergang van de politicus op de voet.

Loser, viezerik en schuinsmarcheerder zijn termen die Weiner naar zijn hoofd geslingerd kreeg nadat hij in 2011 een foto op Twitter had geplaatst van zijn opbollende onderbroek. In eerste instantie beweerde hij dat zijn account gehackt was en hij de foto zelf niet had geplaatst. Tijdens een persconferentie gaf hij uiteindelijk toe dat de foto wel van hem kwam. Dit leidde tot zijn aftreden als congreslid.

De film richt zich op de Amerikaanse politicus die zich na een seksschandaal verkiesbaar wil stellen als burgemeester van New York. Niet lang daarna wordt bekend dat zijn seksuele exhibitionisme weer opspeelt. Dit heeft tot gevolg dat de Amerikaanse politicus alweer door het stof moet. Wat de documentaire zo intrigerend maakt, is dat het de carrière van zijn vrouw, Huma Abedin, ook beïnvloedt. Huma blijft achter zijn man staat terwijl hij haar keer op keer vernederd. Het verdriet is duidelijk van haar gezicht af te lezen.  

Weiner ging in 2016 in herstel voor zijn problemen, zo schreef LEF magazine in een eerder artikel. In de documentaire ontkent hij nog een probleem te hebben. De film is hier terug te kijken. De documentaire won de Grand Jury Prize op Sundance filmfestival.

16/03/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...