Politicus Anthony Weiner opgenomen in verslavingskliniek

Amerikaanse politicus Anthony Weiner is volgens The Daily Mail opgenomen in een verslavingskliniek. Hij zou zich hier laten behandelen voor zijn seksverslaving. Weiner was getrouwd met de vice-campagneleidster van Hillary Clinton.

Persbureau Reuters heeft geprobeerd de bewering van The Daily Mail te bevestigen, maar kreeg geen contact met hem. De vermoedelijke aanleiding van deze opname is een recent schandaal waarin Weiner seksueel getinte berichten zou hebben uitgewisseld met een 15-jarig meisje. Het is niet de eerste keer dat zijn sms-gedrag hem in de problemen bracht, maar in eerdere gevallen waren er alleen meerderjarige vrouwen bij betrokken.

Anthony Weiner zat namens New York 12 jaar in het Huis van Afgevaardigden. In 2011 raakte hij voor de eerste keer in opspraak toen hij via Twitter een nogal expliciete foto van zichzelf uploadde. In eerste instantie beweerde hij dat hij dat zijn account gehackt was en hij de foto zelf niet had geplaatst. Tijdens een persconferentie gaf hij uiteindelijk toe dat de foto wel van hem kwam. Hij vertelde dat hij in de jaren daarvoor met verschillende vrouwen via Twitter seksueel contact had. In de nasleep van deze affaire stapte hij op uit het Huis van Afgevaardigden.

Weiner keerde in 2013 terug in de Amerikaanse politiek. Hij vroeg zijn kiezers om een tweede kans en stelde zich verkiesbaar als burgermeester van New York. Kort na deze aankondiging kwam uit dat hij opnieuw spannende selfies met vrouwen uitwisselde. Weiner gebruikte hierbij de alias Carlos Danger. Vier dagen na dit nieuws maakte hij bekend uit de race te stappen. In deze periode werd net een documentaire over Weiner gemaakt, toepasselijk getiteld Weiner. In de documentaire wordt het schandaal vanuit zijn politieke basis in beeld gebracht.

Weiners echtgenote Huma Abedin is op dit moment vice-campagneleidster voor Hillary Clinton. In augustus van dit jaar kondigde ze aan van hem te scheiden, nadat uitkwam dat hij contact had met een 15-jarig meisje.

Datum 3/11/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...