Actueel

Jellinek rookvrij

5 uur geleden  - Verslavingszorginstelling Jellinek wordt per 1 juli volledig rookvrij. Niet alleen rookruimtes worden opgedoekt, ook wordt de tabaksverslaving van cliënten in de behandeling meegenomen.

Lees verder >

Minder geld voor anonieme zorg bij eetstoornissen

7 uur geleden  - Door subsidievermindering kunnen websites die anonieme zorg bieden aan jongeren met bijvoorbeeld een eetstoornis of depressie minder hulp verlenen. Zo kan de website Proud2bme.nl 17.000 minder interventies doen dan gepland.

Lees verder >

Meer hulp voor kinderen van verslaafde ouders

3 dagen geleden  - Hulpverleners moeten meer aandacht hebben voor kinderen van verslaafde ouders. Dat vindt Minister Hugo de Jonge.

Lees verder >

Gameverslaving een officiële ziekte

4 dagen geleden  - De Wereldgezondheidsorganisatie erkent gameverslaving nu officieel als ziekte. De aandoening is opgenomen in het nieuwe overzicht met ziektes, die de organisatie vandaag verspreidde.

Lees verder >

Aantal jonge ‘comazuipers’ weer gestegen

vorige week  - Het aantal minderjarige jongeren dat in het ziekenhuis beland door alcoholvergiftiging is met 10 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Signaleringscentrum Kindergeneeskunde (NSCK).

Lees verder >

Belgische minister gaat door met eigen alcoholplan

vorige week  - De Belgische Hoge Gezondheidsraad lanceerde maandag een aantal aanbevelingen in de strijd tegen overmatig alcoholgebruik. Het ziet er niet naar uit dat de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block dit advies gaat opvolgen. Ze belooft haar eigen alcoholplan verder uit te zullen voeren.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 317 Volgende
LEES MEER...