Actueel

Risicovol Bingospel

5 dagen geleden  - In de gemeente Soest en Baarn werden twee horecagelegenheden op hun vingers getikt voor het schenken van alcohol tijdens een bingo. Dit berichtte het Algemeen Dagblad. Het artikel leidt tot veel onbegrip van lezers.

Lees verder >

Alcoholvrije drank gateway naar alcohol voor jongeren

6 dagen geleden  - Het Trimbos-instituut heeft een factsheet gepubliceerd over het drinken van alcoholvrije drankjes in Nederland. Hiervoor hebben ze onder andere jongeren ondervraagd. De verkoop van dit type drank is de afgelopen jaren gestegen, met 10 procent in 2018 naar 16 procent in 2022.

Lees verder >

Overmatig alcoholgebruik in keten door minderjarigen

vorige week  - Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP en het Trimbos-instituut waarschuwen dat gemeenten slecht zicht hebben op keten. Hier komen jongeren in hun vrije tijd bij elkaar en drinken uitbundig veel alcohol.

Lees verder >

Meeste mensen met een verslaving krijgen nooit zorg

vorige week  - Nationaal Rapporteur Verslavingen, professor Arnt Schellekens, is van mening dat verslavingszorg veel hoger op de politieke agenda moet staan.

Lees verder >

Alcohol en coke nog steeds de norm tijdens uitgaan

vorige week  - Uit Het Grote Uitgaansonderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat veel gebruikers van cocaïne en ketamine in het uitgaanscircuit ongewenste effecten ervaren. Ook is het cocaïnegebruik bij deze personen gestegen sinds 2020.

Lees verder >

Eetstoornissen op sociale media

3 weken geleden  - Sociale media brengen de behandeling van mensen met een eetstoornis in gevaar. Veel behandelaren zijn nog onvoldoende ingespeeld op de grote invloed die sociale media spelen in het leven van jongeren.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 486 Volgende
LEES MEER...