Actueel

Verslavingsconferentie ICAAD komt naar Nederland

2 uur geleden  - De internationale verslavingsconferentie ICAAD (international conference addiction associated disorders) komt voor het eerst naar Amsterdam. Dat gebeurt op 27 november 2018.

Lees verder >

Kritiek op reclamecampagne Philip Morris

8 uur geleden  - Philip Morris International (PMI) is in het Verenigd Koninkrijk de reclamecampagne ‘Hold My Light’ gestart om rokers aan te moedigen een maand te stoppen met roken. Gezondheidsorganisaties hebben de campagne zwaar bekritiseerd.

Lees verder >

Driekwart rokers is voor minder nicotine in sigaret

1 dagen geleden  - Bijna driekwart van de rokers in Nederland is voorstander van de hoeveelheid nicotine in sigaretten flink te verminderen. Dat blijkt uit een enquête van Maurice de Hond.

Lees verder >

Belgische Minister negeert alcoholadvies

4 dagen geleden  - De Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block negeert het advies van de Hoge Gezondheidsraad om alcohol te verbieden onder de 18 jaar. Dat schrijft de Belgische krant De Morgen.

Lees verder >

Maatregelen voor rookvrije generatie: ‘pakje sigaretten 10 euro’

5 dagen geleden  - De regering wil grote maatregelen nemen om tot een volledige rookvrije generatie te komen. Dat blijkt uit het conceptakkoord dat staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid (VWS) met antirookclubs en gezondheidsorganisaties heeft afgesproken.

Lees verder >

Nederlanders ouder maar niet gezonder

5 dagen geleden  - Nederlanders worden gemiddeld ouder. Dat lijkt goed, maar die gemiddelde leeftijd valt in vergelijking tot andere landen tegen. Volgens onderzoekers komt dat door gezondheidsbedreigingen als bijvoorbeeld roken en alcohol drinken. Dat meldt The Guardian.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 334 Volgende
LEES MEER...