Actueel

Gokreclames maken eindsprint

1 dagen geleden  - De online gokbedrijven geven meer en vaker geld uit aan gokreclames. Met het aankomende verbod probeert de industrie nog een kleine eindspint te maken.

Lees verder >

Schots alcoholbeleid vermindert ziekte door alcohol

2 dagen geleden  - Uit onderzoek van het Engelse medisch tijdschrift The Lancet blijkt dat de Minimum Unit Pricing (MUP) in Schotland heeft gezorgd voor een daling in sterfgevallen en ziekenhuisopnames door alcohol. Nederland kijkt sinds vorig jaar ook naar de voor- en nadelen van MUP.

Lees verder >

Drank- en tabaksgebruik minder onder Belgische jongeren

3 dagen geleden  - Het aantal Belgische jongeren dat zowel alcohol als tabak en cannabis gebruikt is gedaald. Dat blijkt uit de jaarlijkse steekproef van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs.

Lees verder >

Minister start onderzoek naar alcoholslot

4 dagen geleden  - Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, is een onderzoek gestart naar de herinvoering van het alcoholslot in auto’s. Dit komt omdat het aantal mensen dat onder invloed werd aangehouden het afgelopen jaar flink is gestegen.

Lees verder >

Artsen starten TikTokaccount tegen vapen

5 dagen geleden  - Een collectief van artsen start vandaag een TikTokaccount om het aantal jongeren die vapen te verminderen. Onder anderen Diederik Gommers, ic-hoofd bij het Erasmus MC, en longarts Wanda de Kanter zitten in het collectief.

Lees verder >

Limiet op aantal tabakszaken

vorige week  - Het grootste gedeelte van de Tweede Kamer wil graag een maximum aantal tabakszaken per gemeente. Op deze manier hopen ze de tabaksconsumptie terug te dringen.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 471 Volgende
LEES MEER...