Actueel

Mindful de coronacrisis door

5 dagen geleden  - Zo, daar worden we even op onze plaats gezet door de coronacrisis, hè? Thuis werken, geen live meetings, geen hugs, geen leuke dingen doen met meerdere fellows, de kinderen thuis les geven en zo min mogelijk de straat op gaan. Heftig.

Lees verder >

50 rokers verantwoordelijk voor dood 1 niet-roker

vorige week  - Wereldwijd zijn gemiddeld vijftig rokers verantwoordelijk van de dood van één meeroker. Dat ‘tweedehands’ rook ook schadelijk is, was al langer bekend. Dit nieuwe onderzoek van het Amsterdam UMC ondersteunt dit nu met cijfers.

Lees verder >

Meer drugs in rioolwater

vorige week  - In het rioolwater van Amsterdam, Utrecht en Eindhoven is opnieuw meer cocaïne aangetroffen, en in Amsterdam steeg ook de hoeveelheid mdma. Dat betekent niet automatisch dat meer mensen deze middelen zijn gaan gebruiken.

Lees verder >

Meer opleidingsplaatsen voor verslavingsartsen

2 weken geleden  - Er zijn meer verslavingsartsen nodig en daarom breidt het Radboudumc in Nijmegen het aantal opleidingsplaatsen uit. Voortaan start de opleiding, die 2 jaar duurt na de opleiding voor basisartsen, eens per jaar. Eerst was dat eens per anderhalf jaar. Zo moeten er jaarlijks 16 nieuwe verslavingsartsen bij komen.

Lees verder >

Meer Nederlanders drinken minder alcohol

2 weken geleden  - 41 procent van de Nederlanders boven de 18 zou voldoen aan de alcoholrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Zij gaven bij een leefstijlonderzoek in 2019 namelijk aan geen alcohol of niet meer dan 1 glas per dag te drinken. Vijf jaar eerder was dat nog 37 procent.

Lees verder >

Mini-interview: verslaving in het theater

2 weken geleden  - Theatermaker Annabelle van de Laar bezocht samen met haar zus, die in herstel is van een verslaving, een meeting, en dat leidde tot het onderwerp van haar afstudeervoorstelling -Alleen voor vandaag- aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. ‘Tijdens die meeting dacht ik: mensen moeten deze wereld leren kennen. Er zijn zó veel stigma’s over verslaving en herstel.’

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 399 Volgende
LEES MEER...