Actueel

Positieve reacties op alcohol-enkelband

1 dagen geleden  - Deelnemers zijn positief over een proef waarbij een enkelband je alcoholgebruik meet. Sommigen willen de band zelfs vrijwillig langer dragen omdat het ze helpt bij het aanpakken van hun alcoholgebruik.

Lees verder >

Zelfacceptatie essentieel bij herstel eetstoornis

1 dagen geleden  - Persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk als lichamelijke gezondheid bij het herstel van anorexia, boulimia of een eetbuistoornis. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Twente (UT) en eetstoorniskliniek Human Concern.

Lees verder >

5x Hoe leg ik anderen uit wat verslaving is?

3 dagen geleden  - Zelf weten we natuurlijk heel goed wat verslaving is. Toch kan het soms lastig zijn om dit aan onze omgeving uit te leggen. Wij helpen je een handje met deze wetenschappelijke feiten, onderbouwd door verslavingsprofessor Doug Sellman.

Lees verder >

Sigaretten met een waarschuwing

4 dagen geleden  - Het veranderen van het uiterlijk van sigaretten kan helpen om jongeren te weerhouden van roken. Dat blijkt uit onderzoek van Cancer Research UK.

Lees verder >

Addiction, a brain disease?

vorige week  - Maak je klaar voor het debat dat verslaving op de kaart zal zetten. Daar wil je toch echt bij zijn?

Lees verder >

8 mythes over eetstoornissen

vorige week  - Er bestaan nogal wat misvattingen rondom eetstoornissen, terwijl feitenkennis en bewustzijn juist belangrijk zijn in de strijd tegen eetproblemen. Wij ontkrachten 8 mythes om het stigma en onwetendheid tegen te gaan.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 292 Volgende
LEES MEER...