Actueel

JBZ helpt mensen stoppen met alcohol

2 weken geleden  - Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch is het eerste ziekenhuis dat gaat samenwerken met Ikpas, de Nederlandse versie van de internationale Dry January campagne. Patiënten kunnen in samenwerking met het ziekenhuis een maand stoppen met alcohol en na die periode evalueren wat de voordelen hiervan zijn.

Lees verder >

Narcan moet levens redden

2 weken geleden  - President Joe Biden geeft toestemming om Narcan, een neusspray om symptomen van een overdosering aan opiaten en heroïne tegen te gaan, zonder doktersrecept te verkopen. De overheid roept de bevolking op dit middel ten alle tijden bij hen te dragen om mensenlevens te redden als het nodig is.

Lees verder >

Gokindustrie versus verslavingszorg

vorige maand  - Bij de ontwikkeling van de reclameregels over gokken bleek dat de gokbedrijven meer inspraak hadden dan de verslavingsdeskundigen. De nieuwe wet gaat in op 1 oktober 2023. De verslavingszorg is ongerust, en verschillende Kamerleden met hen.

Lees verder >

Vapen kost man zijn long

vorige maand  - De Amerikaanse aspirant Mixed Material Arts-vechter Sean Tobin (24) heeft een deel van zijn long moeten opgeven nadat hij vijf jaar lang continu heeft gevaped. Hij is nu actief op social media om mensen zoveel mogelijk te waarschuwen.

Lees verder >

Meer aandacht voor rookapps

3 maanden geleden  - Het Trimbos-instituut heeft een onderzoek gedaan naar stoppen-met-roken-apps, omdat zorgverleners daar nog te weinig over weten. Uit het onderzoek blijkt dat veel rokers behoefte hebben aan een app, maar deze moet dan wel wetenschappelijk goed onderbouwd zijn.

Lees verder >

Onderzoek nodig naar alcoholvrij

3 maanden geleden  - Er wordt te weinig onderzoek gedaan naar alcoholvrije drank. Om te kunnen bepalen of alcoholvrije drank een positieve of negatieve invloed heeft, zou er volgens expert Carmen Voogt van het Trimbos instituut moet dit meer onderzocht worden.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 482 Volgende
LEES MEER...