Actueel

Vermoedelijke nieuwe ministers Volksgezondheid bekend

2 uur geleden  - Hugo de Jonge (CDA) en Bruno Bruins (VVD) gaan zeer waarschijnlijk naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees verder >

Verslaving is wel degelijk een hersenziekte

7 uur geleden

Lees verder >

Sigarettentest moet op de schop

7 uur geleden  - De manier waarop men schadelijke stoffen in sigaretten meet, deugt niet. Vooral sigaretten met kleine gaatjes in de filters (sjoemelsigaret) komen er in de test beter uit dan ze eigenlijk zijn. Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vindt dat er strengere meetmethodes moeten komen.

Lees verder >

Resultaten Scoren voegt zich bij Verslavingskunde Nederland

2 dagen geleden  - Stichting Resultaten Scoren sluit zich aan bij de samenwerkingsorganisatie Verslavingskunde Nederland. Acht reguliere verslavingszorginstellingen, GGZ Nederland, Trimbos-instituut en Het Zwarte Gat zijn al lid. Het netwerk heeft onder andere als doel om het stigma rondom verslaving te doorbreken.

Lees verder >

4 tips om verslaving bij je kind te voorkomen

2 dagen geleden  - Stel: je bent al een tijdje in herstel en dat wil je graag zo houden. Ondertussen groeit je kroost op en dat volg jij met argusogen, want… De vraag is of je verslaving bij je kinderen kunt voorkomen, maar je wilt er natuurlijk alles aan doen.

Lees verder >

Column NRC 13-10-2017: Verslaving is geen hersenziekte

4 dagen geleden

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 283 Volgende
LEES MEER...