Actueel

Kamerlid pleit voor drugsregulering

4 dagen geleden  - Tweede Kamerlid Joost Sneller van D66 pleitte gisteren voor een betere drugsregulering. Met als doel om de bescherming van de, bijvoorbeeld minderjarige, gebruiker te verbeteren en het verminderen van de criminaliteit.

Lees verder >

Geen alcoholreclameverbod in Utrecht

5 dagen geleden  - Reclames over gokken zijn sinds februari verboden in Utrecht. Aan alcoholadvertenties wordt voorlopig nog geen einde aangemaakt, volgens de gemeente zitten er te veel haken en ogen aan.

Lees verder >

Alcoholwaarschuwingen in Ierland

6 dagen geleden  - Ierland wordt het eerste land ter wereld waar gezondheidswaarschuwingen verplicht worden op alcohol. Betrokken bedrijven hebben tot 22 mei 2026 om de verpakkingen aan te passen.

Lees verder >

Matige drinkers geen lagere kans op overlijden

vorige week  - Uit een nieuwe analyse, uitgevoerd door Canadese wetenschappers, blijkt dat 'matige drinkers' geen lager risico lopen op vroegtijdig overlijden. De resultaten van oudere onderzoeken lieten zien dat dit wel het geval was.

Lees verder >

Percentage jonge rokers daalt minder snel

vorige week  - Uit de meest recente cijfers van het Trimbos-instituut blijkt dat jongeren langzaam weer meer gaan roken. Volgens experts komt dit onder andere door de e-sigaret en het positieve imago wat er heerst rondom de vape.

Lees verder >

Meer dan alleen Happy Hours-verbod

vorige week  - De gemeentes Apeldoorn en Zwolle willen van happy hours in kroegen af. De Nederlandse Vereniging voor Drank en Horeca Inspecteurs (NVDI) en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) waarschuwen ervoor dat dat niet genoeg is om alcohol gerelateerde schade en ongevallen te verminderen.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 478 Volgende
LEES MEER...