Actueel

Menzis betaalt behandelaren depressie alleen als behandeling succesvol blijkt

17 uur geleden  - Zorgverzekeraar Menzis wil behandelingen voor niet-chronische depressie ‘resultaatgericht’ gaan vergoeden. Een deel van de vergoeding voor de behandelaar wordt dan afhankelijk van of de cliënt daadwerkelijk iets is opgeschoten met de behandeling. Het plan krijgt veel kritiek.

Lees verder >

‘Best Buys’ WHO nog altijd van waarde

1 dagen geleden  - Tien jaar geleden introduceerde de World Health Organization (WHO) de ‘Best Buys’ voor alcoholbeleid: beleidsmaatregelen die betaalbaar, uitvoerbaar en kosteneffectief zijn. Nieuw onderzoek verschenen in the Journal of Studies on Alcohol and Drugs toont aan ze nog altijd relevant zijn.

Lees verder >

Dochter Margot Kidder: 'Openheid over psychiatrische aandoeningen belangrijk'

5 dagen geleden  - Toen de 69-jarige Superman-actrice Margot Kidder in mei van dit jaar stierf, werd gezegd dat zij ‘vredig in haar slaap was gestorven’. Nu hebben de autoriteiten in haar woonplaats echter bekend gemaakt dat zij zelfmoord pleegde door een fatale dosis medicijnen en alcohol in te nemen.

Lees verder >

56 procent ouders laat minderjarige alcohol drinken

vorige week  - Meer dan de helft van de Nederlandse ouders laat hun kinderen vóór hun achttiende alcohol drinken. ‘Liever bij mij thuis dan in het café.’

Lees verder >

Demi Lovato publiceert brief over haar terugval

vorige week  - Ze is blij dat ze nog leeft en heel dankbaar voor alle steunberichten. Zangeris Demi Lovato maakt er anderhalve week nadat ze op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis belandde geen geheim van dat ze teruggevallen is.

Lees verder >

Rookverbod op straat

vorige week  - Met Rotterdam als kartrekker willen Nederlandse steden een rookverbod invoeren in gebieden rond scholen, ziekenhuizen en sportverenigingen.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 322 Volgende
LEES MEER...