Actueel

Overlevende Columbine overlijdt aan opioïdenverslaving

1 uur geleden  - Austin Eubanks, overlevende van de schietpartij op Columbine High School in 1999, is zaterdagochtend overleden. Eubanks raakte na de shootings verslaafd aan opioïden. Nadat hij in herstel ging, maakte hij de problemen rondom opioïden bespreekbaar.

Lees verder >

Cito stigmatiseert verslaafden

8 uur geleden  - Cito schotelt vwo-scholieren een tekst voor waarin verslaving een ‘slechte gewoonte’ wordt genoemd. Het gaat om het eindexamen Engels. Verslavingsdeskundigen spreken van ‘een klap in het gezicht van mensen met een verslaving, én de verslavingszorg’.

Lees verder >

Herstelvlogs

9 uur geleden  - Ritchie Pairun (30) dronk de hele dag door. Op een vrije dag liep hij met een fles alcohol en een zonnebril op door de stad en had overal schijt aan. Ambulante therapie en meetings werkte voor hem niet. Hij begon met filmpjes maken en legt nu zijn hele herstel vast.

Lees verder >

Sigaretten vanaf 2020 ook in België neutrale verpakking

4 dagen geleden  - Alle sigarettenverpakkingen in België krijgen net zoals in Nederland vanaf 1 januari 2020 een neutrale verpakking. Dat staat in het Koninklijk besluit dat vandaag verschijnt. De pakjes worden ‘lelijk’ gemaakt zodat ze minder aantrekkelijk worden om te kopen.

Lees verder >

Opening Herstelplein

6 dagen geleden  - Herstel is hot. Op steeds meer plaatsen openen herstelacademy’s. Op 6 juni opent Korak Herstelplein in Apeldoorn. Manager Willeke Keyman: ‘In de medische wereld is verslaving je last, maar in herstel wordt het je kracht.’

Lees verder >

Crowdfunding Wanda de Kanter en Pauline Dekker

6 dagen geleden  - Eerder dit jaar zijn longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter uit de Alliantie Nederland Rookvrij gezet omdat ze te activistisch zouden zijn in hun strijd tegen de tabaksindustrie. Tegelijkertijd stopte KWF Kankerbestrijding ook de financiering voor hun strijd.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 368 Volgende
LEES MEER...