Schokkend: veel Britten weten niet wat een eetstoornis is

Een derde van de Britten kan geen verschijnselen van een eetstoornis benoemen en bijna 8 op de 10 komt niet verder dan gewichtsverlies en een mager uiterlijk. Dat blijkt uit een enquête van de online community YouGov.

Volgens het onderzoek onder 2100 volwassenen kan 34 procent helemaal geen verschijnselen van een eetstoornis benoemen en kan 79 procent alleen fysieke kenmerken bedenken.  ‘De resultaten laten zien dat veel mensen in Engeland nog steeds niet weten hoe je een eetstoornis kan herkennen in een vroeg stadium,’ zegt onderzoeksleider Andrew Radford. ‘Dat is ernstig, want een gebrek aan kennis zorgt ervoor dat te weinig mensen de juiste behandeling krijgen.’ Of de cijfers vergelijkbaar zijn in Nederland en België, is niet bekend.

Half februari kwam het Engelse openbaar gezondheidsstelsel NHS met drastische cijfers naar buiten: het aantal ziekenhuisopnamen als gevolg van anorexia, boulimia of eetbuistoornis is verdubbeld in zeven jaar. De NHS stelde als reactie daarop een norm in om 95 procent van de ernstige gevallen een gratis zevendaagse behandeling aan te bieden.

27/02/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...